• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi15 Ocak 2016 Cuma

6331 Sayılı Kanuna göre 10’dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG)  hizmetleri yükümlülüğünün 01/07/2016 tarihinde yürürlüğe gireceği  dikkate alınarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uzmanlarının da katıldı toplantıda; 01/07/2016 Tarihinden itibaren 10’dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıftaki küçük işletmelerin de İSG Uygulamaları kapsamına gireceği belirtildi. Buna göre; Her işletme, çalışan başına ayda en az 10 dakika İSG uzmanından hizmet almak zorunda olacak.

TOBB’un girişimleriyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca yayınlanan “İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerine İlişkin Yönetmelik” hükümlerine göre ise; İşveren veya işveren vekilinin uzaktan alacağı eğitim sonunda sınava girip, sınavı geçtiği taktirde sağlık tetkit ve işe giriş muayeneleri hariç uzmanlık ve işyeri hekimlik hizmetini kendi firmasında vermeye yetkili olacak.