BAĞ DANIŞMA KURULU'NUN 2016 YILI İLK TOPLANTISI YAPILDI
BAĞ DANIŞMA KURULU'NUN 2016 YILI İLK TOPLANTISI YAPILDI19 Şubat 2016 Cuma

Sekreteryasını Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün yürüttüğü, Bağ Danışma Kurulu Toplantısı 17.02.2016 tarihinde Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Borsamızın da katıldığı toplantıya; Manisa, İzmir ve Denizli İllerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe Müdürlükleri, Bölgesinde üzüm üretimi yapılan Belediyeler, Ticaret Borsaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Ziraat Mühendisleri Odaları, Ziraat Odaları, Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, Bornova Ziraai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, Ege İhracatçı Birlikleri, Tarsim Bölge Müdürlüğü, TARİŞ Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Yetkilileri ve Akademisyenler katılarak ana gündem maddelerine ek olarak tespit, görüş ve önerilerini sundular.

Açılış konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, 2015 yılında bağ alanlarımızda yaşanan problemler, 2016 yılı için alınabilecek önlemler, son zamanlarda yaşanan Rusya krizinin sofralık ve kuru üzüm üretimi ile ihracatına olası yansımaları, chlorpyrifos ethyl kullanımı ve AB limitleri konusundaki son gelişmeler ile alınacak önlemler, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü tarafından son yıllarda geliştirilen ve tescile sunulan üzüm çeşitleri ve son olarak da iklimin sıcak seyretmesinden dolayı olası erken uyanmaların etkileri ve alınabilecek tedbirler görüşüldü.

Katılımcıların ana gündem maddelerine ek olarak tespit, görüş ve önerilerini sunmalarıyla toplantı sona erdi.