• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ?27. VERGİ HAFTASI? ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA MANİSA TİCARET BORSASI?NI ZİYARET ETTİ
MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ?27. VERGİ HAFTASI? ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA MANİSA TİCARET BORSASI?NI ZİYARET ETTİ24 Şubat 2016 Çarşamba

Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, Gelir İdaresi Grup Müdürleri Metin Özdemir ve Mehmet Uslu ile birlikte, bu yıl 22-28 Şubat 2016 tarihleri arasındaki çeşitli etkinliklerle 27'ncisi düzenlenen Vergi Haftasında, Manisa Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.   

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ve Meclis Başkanı Ergun Türek ile birlikte Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cahit Yayman, Meclis Başkan Yardımcısı Taner Özalp, Meclis Üyeleri Hüseyin Şenay, Murat Büyükşahin, Mehmet Ersaygı ve Reşat Korguz’un ev sahipliği yaptığı ziyarette; Kurumsal temaslara ve Mükelleflerle olan ilişkilere verilen önem dolayısıyla Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı’na teşekkürlerini sunan Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap Vergi Haftası’na ilişkin konuşmasında şunları belirtti:

“-Vergi; kamu hizmetlerinin karşılanması amacıyla kişi ve kurumlardan kanun yoluyla tahsil edilen en sağlıklı kamu geliridir. Bu nedenle; vergi sistemimizin amacının tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlar ile paylaşılması, vergi bilincinin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve toplumda vergiye gönüllü uyumun artırılması amacıyla düzenlenen Vergi Haftası etkinlikleri Ülkemizin genel mali yapısının geleceğe daha iyi taşınması için oldukça önemli.

Bizler de Manisa Ticaret Borsası adına; bunun bilincinde olan ve ödedikleri vergiler ile Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan, topluma sunulan hizmetlerde payı olan tüm Vergi Mükelleflerimize, mali yapımızın düzeni için çalışan tüm Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı Çalışanlarına, ayrıca mali sistem ve mükellefler arasındaki uyumu sağlayan tüm Mali Müşavir ve Muhasebecilerimize teşekkür ediyor,  Manisa Vergi Dairesi Başkanlığımız nezdinde Tüm Vergi Dairesi Çalışanlarımızın ve Vatandaşlarımızın Vergi Haftasını kutluyoruz.”

Bu haftanın amacının Kamuoyuna daha iyi aktarılmasına yönelik verilen destekler dolayısıyla Manisa Ticaret Borsası’na ve Yönetimine teşekkür eden Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan ise vergi bilinci ile ilgili konuşmasında şunları belirtti:

 “- Vergi, mükellefiyet getirmesi itibariyle bir görev olduğu kadar aynı zamanda vatandaşlığa esas konularda da hak sahibi olma kaynağıdır. Vergilendirme, bir Ülkeye aidiyet duygusuyla bağlı kişilerin o ülkede söz söyleme hakkına sahip olmalarının muhafaza altına alınmasını da sağlar. Vergi Sistemimiz kamu geliri sağlarken aynı zamanda gelir dağılımının düzenlenmesi, ithalata karşı yerli firmalarımızın korunması gibi çok çeşitli konuda mali politika aracı olarak da kullanılmaktadır. Biz de Kurum olarak bu hafta vesilesiyle vergi bilincinin gelişmesi ve kayıt dışılığın azaltılması konularında hassasiyetleri her geçen gün artan Vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle, Ülkemize kazandırdıkları için Vatandaşlarımıza sosyal anlamda karşılık vermek istiyoruz.”