• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA GÜÇBİRLİĞİ PLATFORMU ANKARA TEMASLARINI TAMAMLADI
MANİSA GÜÇBİRLİĞİ PLATFORMU ANKARA TEMASLARINI TAMAMLADI09 Mart 2016 Çarşamba

Manisa Güç Birliği Platformu’nu oluşturan Kuruluşların Başkanları; Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hasan Geriter, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire ile Manisa’yı, Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, heyet halinde Ankara’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Manisa Milletvekilleri ile bir araya gelerek, Manisa’nın öncelikli sorunları için hazırlanmış olan raporları ilettiler.

Manisa Güçbirliği Platformu Başkanları, Ankara temaslarına ilk önce Manisa Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ı ziyaret ederek başladı. Başkanlardan gelen talepleri not alan Akçay, hazırlanmış olan raporda yer alan sorunların çözümü için Mecliste gerekli çalışmaları yapacağını söyledi ve Manisa Ekonomisine yön veren Oda ve Borsa Başkanlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Manisa Güçbirliği Platformu Başkanları daha sonra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ı ziyaret ederek,  Manisa’nın öncelikli sorunlarının bulunduğu raporu takdim etti.

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap’ın Avrupa Birliği’nin (AB) çekirdeksiz kuru üzümde Chlorpyrifos-Ethyl etkin maddesinin kalıntı limitini 0,5 pmm’den 0,01 pmm’e düşürmesi ile ilgili alınması gereken acil önlemleri ve sektörün “Okul Üzümü Akıl Üzümü” projesinin devam etmesi talebini ilettiği görüşmede, asgari ücrette uygulanan ve yıl sonunda sona erecek olan devlet katkısının arttırılması da Başkanlar tarafından iletilen konular arasında oldu.  

Başkanların taleplerini dinleyen ve sık sık not alan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa Heyetine okullarda bu yıl da kuru üzüm dağıtımının yapılacağını belirti. Bu proje için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını belirten Özdağ, kuru üzümde yaşanan kimyasal kalıntı sorunların çözümü için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile telefon görüşmesi yaparak, yaşanan sıkıntıyı paylaştı ve çözüm için söz aldı.