• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Manisa 476. Uluslararası Mesir Macunu Festivali, Mesir Macunu karma töreniyle başladı.
Manisa 476. Uluslararası Mesir Macunu Festivali, Mesir Macunu karma töreniyle başladı.21 Mart 2016 Pazartesi

UNESCO Somut Olmayan Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin 476.'sı, temsili macun karma töreniyle başladı.

Nevruz Bayramı sebebiyle ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Buradaki Atatürk anıtına çelenk sunulduktan sonra, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine dair şiirler okundu. Protokol üyelerinin yakılan Nevruz ateşinden atlamasının ardından boyanmış Nevruz yumurtaları dağıtıldı. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından da vatandaşlara ücretsiz çam fidanı dağıtıldı.

Daha sonra geleneksel Mesir Macunu festivali karma töreni için Sultan Camii bahçesinde bulunan Sultan Parkı Bimarhane'sine geçildi. Burada Mehter takımının gösterisinden sonra okunan Mesir ilahisiyle macun karma töreni yapıldı. Karma törenine, Vali Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti Milletvekili Murat Baybatur, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Aslan, C.B.Ü Rektörü Prof.Dr. A.Kemal Çelebi, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Oda Başkanları, Daire müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve Vatandaşlar katıldı.

Mesir Karma Töreni ve Baharın müjdeleyicisi Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında Manisa Ticaret Borsası, Sultan Camii bahçesinde lokma döktürdü.

 

 

21 Mart 2016 Şehzadeler / MANİSA