• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
GEZİCİ KANSER TARAMA ARACI HİZMETE GİRDİ
GEZİCİ KANSER TARAMA ARACI HİZMETE GİRDİ23 Mart 2016 Çarşamba

Hayırsever iş adamı Ersan Atılgan tarafından bağışlanan kanser tarama aracı ve Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün öncülüğünde yapımı tamamlanan KETEM (Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi) hizmete girdi.Yunusemre ilçesi Güzelyurt Mahallesi’nde düzenlenen törende KETEM’in açılışı yapılırken, kanser tarama aracının da Manisa’yı gezerek vatandaşlara bulunduğu noktada kanser taraması yapacağı belirtildi.

Gerçekleşen törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi, Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma Ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Serpil Aykurt ile birlikte hayırsever iş adamı Ersan Atılgan ve davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, Türkiye’de her yıl 75 binden fazla kişinin kanser hastalığına yakalandığına dikkat çekerek, Manisa’da ise yılda 3 bin 200 kanser vakası tespit edildiğinin altını çizdi. Kanserlerin önlenmesinde en önemli faktörün erken teşhis olduğunu ifade eden Tay, “Bu nedenle Manisa’da hayırseverlerimizin de desteğiyle bugün önemli bir adım atıyoruz. Hayırsever iş adamı Ersan Atılgan tarafından bağışlanan bu araçla artık vatandaşların taramalar için merkezlere gelmesini beklemeyeceğiz. Biz onların ayağına gideceğiz. Yunusemre kanser tarama merkezinin de açılışını yapıyoruz. Burası 150 metrekare kapalı alan üzerine kurulu bir merkez. Burada da üç kanser türüne karşı tarama programları yürütülecek” dedi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise konuşmasında açılışı gerçekleştirilen KETEM ve kanser tarama aracının erken teşhis noktasında büyük önem taşıdığına dikkat çekerek emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Vali Bektaş, hayırsever Ersan Atılgan’a plaket takdim etti. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri KETEM ve tarama aracını gezerek incelemelerde bulundu.

 

 

23 Mart 2016 Yunusemre / MANİSA