• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
2016 YILI KURBAN PAZARI 20.08.2016 CUMARTESİ GÜNÜ AÇILDI
2016 YILI KURBAN PAZARI 20.08.2016 CUMARTESİ GÜNÜ AÇILDI18 Ağustos 2016 Perşembe

Manisa’nın kırmızı et ihtiyacının karşılanmasına yönelik faaliyet gösterilen Kırmızı Et Sektörü’nde, canlı hayvan alım satımlarının düzenli, sağlıklı ve kontrollü koşullara sahip, modern bir tesiste yapılması amacıyla; Manisa Ticaret Borsası tarafından Manisa’ya kazandırılan Manisa Canlı Hayvan Pazarı Tesisleri’nde; 2016 Yılı Kurban Bayramı öncesinde Manisalıların “Kurbanlık Canlı Hayvan Pazarı” ihtiyacının karşılanması için yürütülen hazırlıklar tamamlanıyor.

Buna göre;

Padok tahsis edilen kurbanlık küçükbaş ve büyükbaş hayvanların Tesise girişlerinin kabul edilmeye başlanacağı 20.08.2016 Cumartesi gününden itibaren “2016 Yılı Kurban Pazarı” açılmış olacak. Tahsis işlemi yapan Üreticilerin sevkiyat yapacağı mesafe (İl/İlçe) ve lojistik koşullarına göre bu tarihi takip eden günlerde Pazar yoğunluğu artacak.

50.000 m2 alan üzerinde kurulu Tesiste; aydınlatma, su ve resmi kalibrasyonu yapılmış kantar altyapısına sahip, üstü kapalı betonarme sistemde 135 küçükbaş ve 52 adet büyükbaş padoku bulunuyor.

Temmuz ayı sonunda başlatılan ve halen devam eden padok tahsis işlemlerinde, Türkiye’nin her yöresinden Tesise ilgi gösteren Üreticilerin yoğun padok talepleriyle, 135 küçükbaş padokunun tamamı, 52 büyükbaş padokunun ise %70’i Kurbanlık satışları için tahsis edilmiş durumda. 

Önümüzdeki 2 hafta içerisinde tamamlanacağı öngörülen, tahsis ve tesise canlı hayvan girişi işlemleri neticesinde ise ortalama 10.000 küçükbaş ve 2.000 büyükbaş hayvanın, Sorumlu Yönetici Veteriner Hekim kontrolünde, Kurban Pazarında işlem görmesi bekleniyor. Böylece her sene olduğu gibi 2016 yılında da çok seçenekli ve yeterli sayıda canlı hayvan arzına sahip bir Kurban Pazarı hizmeti Manisalılara sağlanmış olacak. 

Tüm alt ve üstyapı unsurlarıyla Kurban Pazarı öncesinde genel bakımdan geçirilen, gece aydınlatması, mescidi ve kafeteryası bulunan Tesisten, yaklaşmakta olduğumuz Kurban Bayramı öncesinde Vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte gelişmiş bir pazar ortamında, akşam saatleri de dahil haftanın her günü diledikleri şekilde Kurbanlık alımlarını yapmaları için; Tesisin çevre düzeni, ilaçlanması ve temizliği, can ve mal güvenliğinin temini, hayvan sağlığı ve nakillerinin kontrolü gibi Vatandaşlarımızın huzur ve güvenine ilişkin hususlarda, Manisa Valiliği’nin himayesindeki “İl Kurban Hizmetleri Komisyonu”na Üye Resmi Kurumlar, ayrıca Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde her yıl olduğu gibi bu yıl da gerekli önlemler alınıyor.