• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 6736 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASIYLA İLGİLİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ
MANİSA SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 6736 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASIYLA İLGİLİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ24 Ağustos 2016 Çarşamba

SGK İl Müdürlüğü tarafından 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Manisa Ticaret Borsası ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerinin de katıldığı toplantıda, Manisa’daki Oda temsilcileri, Muhasebeciler ve Muhtarlar yer aldı.

Toplantıda konuşan Manisa SGK İl Müdür Vekili Ali Toraman,  “6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun 19.08.2016 tarihi ile yürürlüğe girdi. Kanunun ilgilendiren hiçbir kesimini mağdur etmeyecek şekilde hazırlıklarımızı tamamladık. Bununla ilgili hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yeter ki bize doğru bilgi ve belgeyle gelsinler” dedi.

2016 yılı Haziran ve önce aylara ait olup 19 Ağustos 2016 tarihinden önce tahakkuk edildiği halde ödenmemiş olan sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası primi, isteğe bağlı sigorta ve topluluk sigortası primi, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı primi, idari para cezaları bu kapsama giriyor.

Kurumca takip edilen;  damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı, 30 Haziran 2016 tarihine kadar bitirilmiş özel nitelikteki inşaatlar ile ihale konusu işlere ilişkin eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta primi borç asılları ile bu borçlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı tutarları yapılandırma kapsamına giren alacakları oluşturuyor. Bu alacaklara Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın belirtilen sürede ödenmesi halinde, bu alacaklara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammının tahsilinden vazgeçilecek.

6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun,  SGK alacakları olmak üzere Devletin bazı alacaklarını yeniden yapılandırıyor. 2016 yılı Haziran ayı ve daha önceki aylara ilişkin SGK alacakları ve bunların gecikme cezaları yapılandırma kapsamına girecek. Ayrıca,  gecikme cezaları affedilecek,  bunun yerine TÜİK verilerine göre hesaplanan enflasyon farkı, borç asılına eklenerek tahsil edilecek.

6736 Sayılı  Bazı Alacakların Yeniden 

Yapılandırılmasıyla  İlgili Bilgilendirme Sunumu

İçin Tıklayınız.