• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI DR.FARUK ÖZLÜ MANİSALI İŞADAMLARI VE SANAYİCİLERLE BİR ARAYA GELDİ
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI DR.FARUK ÖZLÜ MANİSALI İŞADAMLARI VE SANAYİCİLERLE BİR ARAYA GELDİ26 Ağustos 2016 Cuma

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Manisa’ya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Manisalı işadamları ve sanayicilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. 

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve Manisa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ergun Türek’in katıldığı etkinliğe, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, İşadamları, Sanayiciler ve Davetliler katıldı.

Konuşmasına Manisa’ya yaptığı ziyareti değerlendirerek başlayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Manisa’ya ikinci ziyaretim. Ziyaretimde gördüklerim beni gerçekten de büyük bir heyecana sevk etti. Bu iki ziyarette de Manisa’nın nasıl bir üretim aşkına sahip olduğunu net bir şekilde gördüm. Daha da önemlisi, Manisa’da çok nitelikli, teknoloji seviyesi yüksek yatırımların yapıldığına şahit oldum. Manisa, geçtiğimiz yıl, 2 milyar dolara yakın bir ihracat rakamına ulaştı. Bu başarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum.

Manisa çok daha yüksek bir ihracat potansiyeline sahip, üretimde teknolojinin ağırlığını artırarak, yükte hafif ama pahada ağır çeken ürünlere yönelmesi gerekmektedir. Bunun için, Manisa’daki firmalarımızdan daha fazla Ar-Ge merkezi kurmalarını bekliyoruz. Biliyorsunuz, 15 personelle de Ar-Ge merkezi kurmanın önünü açtık. Tasarım merkezlerini de Ar-Ge merkezi gibi desteklemeye başladık. Biliyorum ki Manisa bunun çok daha fazlasını başarabilecek bir güce sahip” dedi.

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile yapmış olduğu görüşme esnasında Manisa tarımı ve ekonomisi hakkında bilgiler vererek, Manisa Ticaret Borsası Üyelerinin mevzuata ilişkin konular başta olmak üzere yaşadıkları sorunlar ve taleplerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’ye iletti.