• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
2017-2020 STRATEJİK YÖNETİM DÖNEMİ PLANI'NIN BELİRLENMESİ KAPSAMINDA PAYDAŞ ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİ
2017-2020 STRATEJİK YÖNETİM DÖNEMİ PLANI'NIN BELİRLENMESİ KAPSAMINDA PAYDAŞ ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİ02 Aralık 2016 Cuma
* Manisa Ticaret Borsası’nın vermeyi amaçladığı hizmetlerin, Üyelerinin ve Manisa’nın sosyo-ekonomik gelişimine etkisi olan Kurum ve Kuruluşların düşünce ve beklentilerinin de dikkate alınmasıyla planlanması.
 
* Değişen koşullarda, Manisa Ticaret Borsası’nın Üyeleri ve Manisa adına oluşturacağı 2017-2020 Stratejik Yönetim Dönemi Planı’na esas teşkil edecek önerilerin alınması amaçlarıyla
 
Paydaş Çalıştayı düzenledi.
 
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TOBB Manisa Akademik Danışmanı Doç. Dr. Mahmut KARĞIN ile Siyaset Bilimci ve Yönetim Sistemleri Danışmanı Önder Aydın’ın moderatörlüğünü yaptığı Çalıştaya;
 
Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Yunusemre ve Şehzadeler Kaymakamlıkları ve İlçe Belediye Başkanlıkları’na bağlı ilgili Müdürlük ve Daire Başkanlıkları, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri, Zafer Kalkınma Ajansı, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Manisa Ziraat Odası Başkanlığı, Manisa Ziraat Mühendisleri Odası, TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği, Manisa İlçe Oda ve Borsaları ve Basın Kuruluşları gibi ortak faaliyetlerde bulunulan ve süreç içerisinde yoğun olarak işbirliği ve iletişim içerisinde bulunulması planlanan Kurum ve Kuruluşların Başkanları, Birim Müdürleri ve Uzman Temsilcileri katıldı.
 
Çalıştayın açılış bölümündeki konuşmasında Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap katılımcılara şunları belirtti;
 
“-Manisa Ticaret Borsası,  1925 yılından günümüze kadar; kanunla düzenlenen  vazife  sahalarının yanında temsil  ettiği  özel  sektör  camiasının da  desteğiyle toplumsal  ve  ekonomik  fayda  üretmek  için kamu  yararını  sürekli   ön planda tutmaya  çalışmıştır. Ancak;  sürekli değişen ve gelişen sosyo-ekonomik koşullara uyum sağlamak ve daha etkili  hizmetler  üretmek  için Borsamız  2013  yılında, yine  Paydaş  Kurumlar  ve  Üyelerimizin  katkılarıyla Stratejik Yönetim Sistemine geçmiştir. 
 
2017-2020 yıllarını kapsayacak yeni dönem stratejik planlama sürecinin ilk adımı olan mevcut durum analizi de Paydaşlarımızın değerli katkılarıyla sağlanacaktır. Paydaş görüşlerinin alınması ve değerlendirilmesi Borsamızın yapacağı çalışmaların belirlenmesine yön verecek stratejik ihtiyaçların ortaya konmasını sağlayacaktır.
 
Bu amaçla, Paydaşlarımızdan alacağımız fikir ve görüşler hem Borsamızın hizmet kalitesinin arttırılmasına hem de paydaşlarımızın beklentilerinin karşılanmasına etki edecektir. Üyelerimizin ve Paydaşlarımızın Borsamızı nasıl algıladıklarını belirtmelerini ve hizmetlerimizi geliştirmek için  alabileceğimiz her görüşü çok önemsiyoruz.
 
Bu nedenle Borsa Yönetimi olarak bizler de birer paydaş olarak çalışmaya katılarak, Yönetim Sistemimizin bağımsız değerlendirmesini yapacak olan Akademisyenlerimize ve Akreditasyon  Kurulunun  geliştirme analizlerine objektif  görüşlerimizi sunacağız.
 
Mesai ayırarak bugün bizlerle olduğunuz için çok memnunuz. Paydaşlarımızın bugünü kadar  yapmış olduğu objektif katkılar ve bundan sonra da  aktaracakları yeni fikirler için de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.”
 
Manisa Ticaret Borsası’nın “Görev ve Hizmetlerinin Bilinirlik Düzeyi”, “Görev ve Hizmetlerinden Beklentiler”, “SWOT Analizi” ve “Stratejik Önceliklerinin Belirlenmesi” başlıklarıyla 4 bölümde, yazılı ve sözlü görüş belirtme yöntemiyle gerçekleştirilen Çalıştayın, çıktılarının akademik analizini yapacak ve Paydaş görüşlerinin de esas alındığı Manisa Ticaret Borsası’nın 2017-2020 Stratejik Planı’nın nihai şeklinin onaylanacağı Akreditasyon Kurunda yer alacak olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TOBB Manisa Akademik Danışmanı Doç. Dr. Mahmut KARĞIN ise çalıştayın amacı ve gerekliliği hakkında şunları belirtti:
 
“-Stratejik yönetim günümüzün çağdaş yönetim sistemlerinden biridir. Bir kurum, işletme veya organizasyonda Stratejik Yönetim; Uygulanabilir, geleceğe yönelik amaç ve hedeflerin bir plan çerçevesinde belirlenmesi ve yine aynı plan dahilinde gerçekleşme düzeylerinin takibidir. Hedeflerin ve hedeflere ulaşılabilmesi için yapılması gerekli işlemlerin tespit edilmesinde, ilgili tüm iç ve dış faktörlerin görüşlerinin alınmasına imkân sağlanması da diğer yönetim tekniği seçeneklerinden ayırt edici olan özelliğidir. Stratejik yönetim bir süreçtir. Süreci başlatan ise yeniliklerin ve dönüşüm ihtiyaçlarının fark edildiği ve önemli değişikliklerle ilgili önerilerin alındığı paydaş çalıştaylarıdır.”