• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Manisa'nın Sorunları Ankara'da Masaya Yatırıldı
Manisa'nın Sorunları Ankara'da Masaya Yatırıldı20 Aralık 2016 Salı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde düzenlenen Ege Bölgesi Oda ve Borsa Toplantısına katılan Manisa Oda ve Borsa Başkanları, Ankara programlarının ikinci gününde Manisa Milletvekilleri ile bir araya geldiler.

Ak Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, İsmail Bilen ile MHP Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın katıldığı toplantıda Oda ve Borsa Başkanları, Manisa İl ve İlçelerine ait sorun ve çözüm önerilerini Manisa Milletvekilleri'ne ilettiler.

Toplantıya; Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ergün Türek, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hayati Dolman, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şenol Ürgüp, Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, Akhisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahattin Alkın,  Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seyhan, Demirci Ticaret ve Sanayi Odası (Demirci TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akkılıç, Demirci TSO Meclis Başkanı Gökhan Yıldızel, Gördes Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hoşaf, Gördes TSO Meclis Başkanı Turgut Yıldızhan, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (Salihli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Işık, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Hakkı Bakır, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (Turgutlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Turgutlu TSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler katıldılar.

Toplantıda konuşan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap; Manisa olarak Ankara’da güçlü bir lobiye her zaman ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Bizler Oda ve Borsa Başkanları olarak Manisa’mızın sorunlarının çözümü için gece gündüz çalışıyoruz. Sayın Vekillerimiz de Meclis de yoğun bir şekilde çalışmaları sürdürüyorlar. Ülkemiz başta terör olmak üzere bir çok sıkıntıyla mücadele etmektedir. Hükümetimizin almış olduğu ekonomik kararlar biz İşadamlarının geleceğe umutla bakmasını sağlıyor. Öncelikle ekonomik kararları hayata geçiren Hükümetimize teşekkür ediyoruz. Tabii alınan bu kararlar çerçevesinde uygulamalarda yaşanan sıkıntılar başta olmak üzere, yaşadığımız kentin sorunları Bizlere aktarılmakta. Bizlerde böyle bir toplantıda bu sorunlarımızı Sayın Vekillerimize Manisa İl’inin tüm Oda ve Borsa Başkanları olarak anlatmak istedik. Davetimize iştirak eden Vekillerimize teşekkür ediyorum, mazeretleri nedeniyle katılamayan Vekillerimizle de ilerleyen toplantılarımızda bir araya geleceğimizi düşünüyorum. Manisa olarak hep birlikte, bir olursak kentimizin sorunlarını daha kolay çözümleyeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil ise; Manisa Oda ve Borsa Başkanları olarak Manisa’nın sorunlarını, ticari anlamda piyasalarda yaşanan  sıkıntıları ve bu sıkıntıların çözümü noktasında önerilerini sunmak için bu toplantıyı organize ettiklerini belirterek, ‘Oda ve Borsa Başkanlarımız ile TOBB’un Ege Bölge Toplantısına katılmak için Ankara’da bir araya geldik. Bu birlikteliği sağlamışken, Manisa Milletvekillerimiz ile böyle bir toplantıda bizlere iletilen ve de piyasalarda yaşanan sıkıntıları aktarmak istedik. Toplantı davetimizi tüm Manisa Vekillerimize illettik. Sayın Uğur Aydemir, Sayın İsmail Bilen ve Sayın Erkan Akçay toplantımızda bizlerle beraber oldular. Kendilerine bir kez daha tüm Oda ve Borsa Başkanlarımız adına teşekkür ediyorum. Katılamayan Vekillerimiz de Bizlere mazeretlerini ilettiler. Onlara da teşekkür ediyoruz. Bu tür toplantıları daha sık planlamayı düşünüyoruz. İnşallah katılamayan Vekillerimiz ile bundan sonra yapacağımız İstişare Toplantısı'nda bir araya geleceğimizi düşünüyorum’ dedi.

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Oda ve Borsa Başkanlarından gelen talepleri not alan Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, İsmail Bilen ve Erkan Akçay, bu organizasyon için Oda ve Borsa Başkanlarına teşekkür ettiler.