• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİ MANİSA TİCARET BORSASI YÖNETİMİNİ ZİYARET ETTİ
MANİSA GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİ MANİSA TİCARET BORSASI YÖNETİMİNİ ZİYARET ETTİ19 Ocak 2017 Perşembe

Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD) Başkanı Ömer Geriter ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap’ı ve Borsa Yönetimini ziyaret ettiler.

Başkan Sadık Özkasap ile birlikte Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cahit Yayman, Meclis Başkan Yardımcısı Ali Yılmaz, Meclis Üyeleri Mehmet Ersaygı ve Reşat Korguz’un ev sahipliği yaptığı, güncel ekonomi konularının ve Manisa’da projelendirilebilir girişimcilik alanlarının da görüşüldüğü ziyarette, MAGİAD'ın çalışmaları ve ileriye yönelik hedefleri hakkında bilgi veren Başkan Ömer Geriter, Manisa Ticaret Borsası ziyaretlerine ilişkin olarak ise ayrıca şunları belirtti;

"-Manisalı Genç İş Adamları olarak, Manisa’mızın yararına olacak her türlü çalışmanın içinde olmak, fikir üretmek ve aktif olarak görev almak gibi hedeflerimiz var. Sürekli değişen ve gelişen Dünyada ekonomik ve toplumsal konularda gençlerin katkısının öneminin arttığına inanıyoruz. Manisa Ticaret Borsası Yönetiminde sorumluluk alan büyüklerimizi de bu farkındalığımız kapsamında örnek alıyoruz. Kendilerinin deneyimlerinden yararlanmamızın başarı sonuçlar elde etmemizde etkili olacağını düşünüyor ve bu konuda Kendilerinden destek istiyoruz. Ayrıca Manisa için birlikte projeler gerçekleştirmeyi de arzu ediyoruz.”


Ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti belirten Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ise yapılan görüşmede şunları ifade etti:

“-Manisa Genç İş Adamları Derneği, kurulduğu günden bugüne, Manisa’nın önde gelen kuruluşlarından birisi olmuştur. Geçmiş Yönetim Kadroları ve Üyeleri bugünün Manisa’sının kat ettiği yolda nasıl önemli izler bırakmışlarsa, Günümüz Yönetiminin de mevcut vizyonu daha ileriye götüreceğine inanıyoruz.

MAGİAD aynı zamanda geleceğimiz adına beklentilerimizin ve umudumuzun arttığı odak noktalarından bir tanesi. Çünkü MAGİAD’ın bünyesinde yer alan her bir Genç İş Adamımız ve İş Kadınımız; *Proje Geliştirme ve Hayata Geçirme, *Karar Alma Süreçlerine Katılma, *Fikir ve Bilgi Üretme, *Üniversite ve İş Dünyası Entegrasyonu, *Girişimcilik, *Markalaşma, *Milli Gelir Üretimi, *Sosyal Projeler *Manisa’ya Bilgi Transferi ve *Tanıtım gibi pek çok alandaki çalışmaları ve becerileri ile Manisa’mıza güç kazandıracaktır.

Bu güce ulusal boyutta da ihtiyacımız bulunuyor. Çünkü; 2016 yılı pek çok konuda Ülkemiz için zor geçti. İyileşme beklentileri ile birlikte, yaşanan zorlukların 2017 yılına yansımalarını da yaşıyoruz. Fakat her şeye rağmen; Türk Ekonomisi hem dinamizmini, hem de direncini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Bu başarının arkasında ise en büyük itici güç olarak; Girişimcilerimiz, Üreticilerimiz ve Sanayicilerimizin ciddi emek ve çabaları yer almaktadır. Ancak bu çabaya ek olarak ekonomi politikalarımızda, ihracat odaklı büyüme stratejisinin devam ettirilmesi, yurtdışı pazar çeşitliliği kadar, iç pazar canlılığının da muhafaza edilmesi gerekiyor.

Son dönemde özel sektörü dinamik olan ülkelerin ön plana çıkacağının beklenmesi çok doğaldır. Bu nedenle Dünya dördüncü sanayi devrimine doğru ilerlerken, tarıma dayalı üretim de dahil güçlü sanayi altyapısı ve ticari potansiyelini, katma değere dönüştürme becerisini yükseltmesi Türkiye’nin en büyük teminatı olacaktır. “Sürdürülebilirlik ve İhracat Temelli Fırsatların Kullanılması” temelindeki bu ana temada MAGİAD’a da vazife düşüyor.

Bizler de Sayın Ömer Geriter’in ve Yönetim Kurulu Üyelerinin bu bilinçle sorumluluk aldıklarını biliyor, işbirliği talep ettikleri konularda her zaman destek olacağımızı belirterek çalışmalarında başarılar diliyoruz.”