• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA TİCARET BORSASI STANDARTLARINI GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR
 MANİSA TİCARET BORSASI STANDARTLARINI GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR27 Şubat 2017 Pazartesi

Manisa Ticaret Borsası, Türk Akreditasyon Kurumu’na bağlı Bağımsız Denetleme Kuruluşu Türk Loydu’nun denetimlerinden başarıyla geçerek Akreditasyon Sistemini bir üst seviyeye çıkardı. Manisa Ticaret Borsası’nın Yenilenen Akreditasyon Sertifikası TOBB’nin Ankara’daki Genel Merkezi’nde T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin katılımıyla düzenlenen Akreditasyon Sertifika Töreni’nde takdim edildi.

TOBB Akreditasyon Kurulu tarafından takdim edilen Sertifikayı, Manisa Ticaret Borsası adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Bilgin, Meclis Başkan Vekili Taner Özalp, Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Hekimci, Meclis Üyeleri Mehmet Ersaygı, Hüseyin Şenay, Genel Sekreter Mutlu Karakaş ve Akreditasyon Sorumlusu Fatih Toker aldı.

Törende bir konuşma gerçekleştiren T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi Oda ve Borsa Yönetimlerine hitaben;

"- Reel sektörün gerçek temsilcileri burada. Sizler tüm Üyeleriniz adına çalışıyor ve hizmetlerinizi geliştiriyorsunuz. Bunun için harcanan çabanın sadece bir sertifika almak için olmadığını biliyoruz.

Bu alanda ortaya koyduğunuz çalışmaların tamamı Türkiye'nin iç ve dış ticaretini, istihdamını, birlik ve beraberliğini arttırmak adına çok değerli.Hizmet kalitesini arttıran Oda ve Borsalarımızdan aldığımız sektörel bilgiler Bakanlık faaliyetlerimize kaynak oluşturuyor.

Bu nedenle Oda ve Borsalarımızın hizmet kalitelerini geliştirmesi ve yükseltmesi için oluşturulan TOBB Akreditasyon Sistemini de oldukça önemsiyor ve sertifika almaya hak kazanan ya da sertifikasını yenileyen Oda/Borsalarımızı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Oda ve Borsaların hizmet yapılarını geliştirmeye devam etmelerinin büyük önem taşıdığını aktaran TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da konuşmasında şunları belirtti:

"- Bugün 26 Oda ve Borsamız daha 12.Dönem olarak 5 yıldızlı hizmet veren Oda ve Borsalar kapsamına girmeye hak kazandılar. Ayrıca önceki Dönemlerden 54 Oda ve Borsamız da akreditasyon sertifikasını yeniledi. 1 Borsamız ise 5 yıldızlı hizmet kalitesini tescilleyen akreditasyon sertifikasını yenilemekle kalmadı, seviyesini de yükseltti. Esasında kendilerini dönüştürdüler.

Zira, Akredite Oda ve Borsalarımız Üyeleri ve temsil ettikleri Özel Sektör için yol açan, yol gösteren kurumlar haline geliyorlar. Hizmet kalitesi olarak Londra, Berlin, Paris gibi Dünya genelindeki oda ve borsalar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, zorlu bir süreç olan Akreditasyon Sistemi Denetimlerini başarıyla geçerek Beş Yıldızlı Sertifikayı almaya hak kazanan Oda/Borsalarımız da Üyelerine aynı kalitede hizmet veriyorlar. Akreditasyon Sistemi Oda/Borsa Camiasının kapasitesini yükseltiyor. " 

Manisa Ticaret Borsası’nın Akreditasyon Süreciyle ilgili Başkan Sadık Özkasap ise şu değerlendirmede bulundu:

“- Manisa Ticaret Borsası, bugüne kadar; kanunla düzenlenen vazife sahalarının yanında temsil ettiği Özel Sektör Camiasının da desteğiyle toplumsal ve ekonomik fayda üretmek için Üyelerinin ve Kamunun yararını sürekli ön planda tutmaya çalışmıştır. Değişen ve gelişen şartlara uyum sağlamak ve hizmetlerini daha iyi standartlarda hayata geçirmek için Manisa Ticaret Borsası Yönetimi, 2013 yılını ise ayrı bir milat olarak kabul etmiştir. Manisa Ticaret Borsası Üyelerinin ihtiyaç duydukları konularda daha iyi hizmet alabilmeleri için gerekli şartlar sağlanmış ve nihai olarak EUROCHAMBRES (Avrupa Odalar Birliği) ile İngiltere ve Almanya Oda Sistemlerinin en iyi uygulamaları dikkate alınarak oluşturulan TOBB Akreditasyon Sistemi dahilinde yapılan denetimlerin de başarılı geçmesiyle 2014 yılı başında ilk “Akredite Borsa Sertifikası alınmıştır.”

Son üç yılda ise sürekli gelişime odaklanarak, Üyelerimize ve Yerel Paydaşlarımıza özel olarak kulak verdik. Süreç içerisinde yaptığımız çalışmaların; Türk Akreditasyon Kurumu’na bağlı Türk Loydu Denetçileri tarafından 103 hizmet kalitesi kriterinde denetlenmesi neticesinde, akreditasyon belgesini yenileme denetimine tabi olan Oda ve Borsalar arasında Sertifika Seviyesini yükselten tek Kurum olduk.  Borsamız yönetimi olarak Üyelerimize en iyi hizmeti sunmak temel prensibimiz. Bu konudaki çalışmalarımızın karşılığını görmek ise Bizleri oldukça mutlu etti. Gelinen aşamada, motivasyon kaynağımız olan Tüm Üyelerimize, fikir desteği sağlayan Paydaş Kurumlarımıza, çalışmalara sahip çıkan Meclis Üyelerimize ve Personelimize çok teşekkür ediyorum. Üyelerinden aldığı güç ile Manisa Ticaret Borsası hizmet standartlarını daha da yukarılara çıkartacaktır. Manisa’mızın ve Ülkemiz’in gelişimi için sürdürülen faaliyetler adına hayırlı olmasını diliyoruz.”