• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Manisa Teknokent Lansman Toplantısı Gerçekleştirildi
Manisa Teknokent Lansman Toplantısı Gerçekleştirildi22 Mart 2017 Çarşamba

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (Manisa CBÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknokent, düzenlenen lansmanla tanıtıldı.

Gerçekleştirilen toplantıya Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, İlçe Kaymakamları, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Oda Başkanları, Sanayiciler, İş Adamları ve Akademisyenler katıldı.

Üniversiteyle sanayiyi bir araya getirerek yeni teknolojilerin üretilmesine imkan sağlayacak Teknokent'in lansmanında konuşan Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Türkiye olarak teknolojinin öneminin farkında olduklarını belirterek, "Biz Ülke olarak bilimin ve teknolojinin artık ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Hayatın merkezinde bilim ve teknoloji var. İlime ve teknolojiye sahip değilseniz siz iktisaden güçlü ve tam bağımsız değilsiniz. Siz siyaseten yine çok güçlü ve bağımsız olamama durumuyla karşı karşıya kalırsınız. Dolayısıyla bilgiye ve teknolojiye sahip olan toplumlar her bakımdan bağımsız, saygın ve dünyada söz sahibi toplumlardır" dedi.

"Akademisyen tipi değişti"

Teknoparkların kurulmasıyla birlikte akademisyenlerin yapılarında da değişiklik olduğunu kaydeden Çelebi, " Akademisyenler artık, sadece araştıran, yazan, çizen bunu belli dergilerde yayınlayan değil. Kendisi bizzat firma kuracak, teknoparkta danışmanlık yapacak. Özel sektörle birlikte proje üretecek" diye konuştu.

Çelebi'nin ardından konuşan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, "Bir şeyleri yeniden keşfetmeye ihtiyacımız yok. Bir konunun farkına varılmış olması, bunun konuşuluyor olması, konuşulurken bir yol haritasının ortaya konulması elbette çok önemli. Sonrasında konuşularak bir ortak hedef haline gelen amacın gerçekleştirilmesi için bir çerçeveye oturtulması. Bir teşkilat yapısının oluşturulması, bu teşkilat yapısının yürüyüşü için bir finansal temel ortaya konması elbette çok önemli. Bunun içerisinde bir toplumun en nitelikli ve en güçlü organizasyonu olan devletinin bu farkındalığı hem finansal destek hem de teşkilatlanma anlamında sorumlu olduğunu sahaya yansıtmış olması çok önemli" dedi.

Konuşmaların ardından Teknokentin kuruluş ortaklarına plaketleri verildi.