• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DR. MEHMET MÜEZZİNOĞLU MANİSA İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTU
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DR. MEHMET MÜEZZİNOĞLU MANİSA İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTU03 Nisan 2017 Pazartesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Dr. Mehmet Müezzinoğlu Manisa İş Dünyası temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Müezzinoğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıda  işadamlarından gelen soruları cevaplandırdı.

Gerçekleşen toplantıya Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve İsmail Bilen, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Ak Parti İl Başkanı Berk Mersinli,  Manisa TSO Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa TSO Meclis Başkanı Hayati Dolman, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hasan Geriter, İşadamları, Kamu Kuruluşları Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Müezzinoğlu şunları söyledi; "İşverenimizin kıdem tazminatından rahatsız oluyor olması beni mutlu ediyor. Burada vicdan var. Burada hak yememe duygusu var. Bir çalışanın alın terinin hakkı ay sonu itibariyle nasıl ki maaş olarak veriliyorsa, kıdem tazminatı hakkı da işverenin kasasında değil, işçi adına çalışan adına güvenli bir kasada, güvenli bir adreste olmalı. Biz sigorta primlerimizi ay sonu nasıl takip ediyorsak, alamadığımız zaman nasıl ki cezası, takibi, müeyyidesi var ise, çalışanın hak ettiği haklar o fonda toplanabilmeli ve işverenin kasasında değil tam aksine şeffaf, güçlü, hakkaniyetli ve yıllar sonra hangi yılda kendisinin ne kadar birikimi var, kaç yıl beklerse ne kadar avantajı olacak, iş yeri değiştirmediği sürece onun o iş yerinde kalışında artı avantajları ne olacak bütün bunları onun adına hakkaniyetli koruyan, diğer tarafı da hak ve hukuk konusunda zora sokmayacak bir sistemi inşallah önümüzdeki süreçte paydaşlarımızla paylaşarak bir noktaya taşıyacağız.

Kayıt dışı istihdamla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, "Bir puanlık kayıt dışılığın bizim sosyal güvenlik kurumuna maliyeti 1 milyar 900 milyon. Yüzde 32-33 kayıt dışılık var. Yüzde 30 kabul etsek 2 milyar desek 60 milyar. 60 milyar gibi bir rakam kayıt dışılığın bizim yalnız Sosyal Güvenlik Kurumuna olan bedeli. Kayıt içinde olan işverenimize ödettiği bedel ne? Rekabet gücünü zayıflatıyor. Onun istihdam yükünü arttırmanın getirdiği sıkıntıları var. Ama bu mücadeleyi yine beraber vereceğiz. İnşallah kayıt dışılıkla olan mücadelemiz de yine bir taraftan verdiğimiz bu teşvikler ve geçtiğimiz yıl yaşadığımız olağan üstü sıkıntıları paylaşarak azaltma derdimiz" diye konuştu.

Toplantının son bölümünde ise Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç.Dr.Mahmut Karğın’ın moderatörlüğünde  Bakan Dr.Mehmet Müezzinoğlu işadamlarından gelen soruları cevaplandırdı.

Bu bölümde emeklilikle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, "Bugün dünyanın o en gelişmiş ülkesi Almanya 65-64 buçukta bir emeklisi yok. 65’in altında yok. Şimdi 67’nin düzenlemesini yapıyor. Milletin parasını harcıyoruz. Biz şimdi emekli maaşlarımızla ilgili her yıl bütçeden 23 milyar bütçeden sübvansiyon ayırıyoruz. Şimdi biz bu açığı büyütelim mi? Yoksa bu açığı yavaş yavaş olması gereken yere taşıyalım mı?. Her bir yaşta 1 milyon 250 bin gencimiz var. Türkiye o gençlere iş bulsun. Türkiye daha çok üretsin. Almanya’yla, Hollanda’yla rekabet mi edelim? Yoksa oradan geleni buraya aktaralım, hazırdan tüketelim. Ne güzel 45 yaşında emekli, 42 yaşında emekli, 51 yaşında emekli. Almanya gibi Ülkeler ile bu şekilde yarışamayız" diye konuştu.

Toplantının sonunda Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hayati Dolman, Bakan Dr.Mehmet  Müezzinoğlu’na günün anısına hediye takdiminde bulundular.