• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
477. ULUSLARARASI MANİSA MESİR MACUNU FESTİVALİ BAŞLADI
477. ULUSLARARASI MANİSA MESİR MACUNU FESTİVALİ BAŞLADI25 Nisan 2017 Salı

UNESCO tarafından ‘İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan ve bu yıl 477’ncisi kutlanan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 10 ülkeden halk dansları topluluklarının gösterileri ve sergi açılışları ile başladı.

Gerçekleştirilen törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve Vatandaşlar katıldı.

Mesir Macunu Festivalini ‘Manisa’nın Bayramı’ olarak nitelendiren ve bu sene yaklaşık 6 ton mesir macununun halka saçılacağını ifade eden Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık: “Mesir, Manisa için gerçekten çok önemli bir değer. Evrensel değerlere ulaşmak istiyorsak yerel değerlere çok iyi sahip çıkmamız gerektiğinin bugün bir örneğini daha görüyoruz. Yerel değerler gerçekten çok önemli. Mesir, Manisa’nın bir bayramı. Çok değerli Anadolu’nun en büyük inanışlarından birisi. Kardeşlik, sevgi ve barışın fotoğrafı. Katılımcılara mesire verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyor, Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Öncelikli olarak “Mesir, Manisa’nın bir ortak değeridir” diyerek konuşmasına başlayan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik şunları söyledi:

“Mesir, Şehrimizin turizmine katkı sağlayacak, şehrimizin tanıtımına ciddi katkı sağlayacak bir değerimizdir. Biz de yeni bir Belediye olarak kurulduğumuz günden bu yana, Festivale ev sahipliği yapıyoruz ve destek sağlıyoruz. Hem maddi olarak hem de personelimiz ve bütün ekipmanlarımızla en güzel festivali gerçekleştirebilmek için bu işin destekçisiyiz. Tüm vatandaşlarımızı Mesir Festivali etkinliklerimize davet ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise; “UNESCO kapsamında da değer görmüş Mesirimiz Manisa’nın medar-ı iftiharıdır. Her şeyden önce şehrimize gelecek olan kardeş şehirler ve büyükelçilerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Toplu sergi açılışıyla başlayan etkinliklerimiz, Pazar gününe kadar devam edecek. Pazar günü yapacağımız saçım ile şifalı mesirimizi vatandaşlarımıza dağıtacağız. Huzur içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde en verimli şekilde bir Mesir Festivali geçmesini diliyorum” diye konuştu.

Yaklaşık 500 yıldır devam eden festivallerin dünyada çok az olduğunu ve bu nedenle Mesir Macunu Festivalinin çok önemli olduğunu dile getiren Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de şunları söyledi: “477.’si düzenlenen Mesir haftası açılışını yapmış bulunuyoruz. Mesir demek; sağlık, ilkbahar, gelenek, kök, bereket, şifa demektir. Manisa, Mesir kavramını yüzyıllardır yaşamaya devam ediyor. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ülkemize, Manisa’ya bereket getirmesini diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri sergi açılışlarını gerçekleştirdiler.