• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
24'NCÜ MESİR SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI
24'NCÜ MESİR SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI25 Nisan 2017 Salı

Uluslararası 477'nci Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı, 24'ncü kez ziyaretçilerine kapılarını açtı. Açılış törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İlçe Belediye Başkanları, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri ve Vatandaşlar katıldı.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Protokol Üyeleri açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından fuarda yer alan stantları gezdi.

Bu yıl 24'ncüsü düzenlenen Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı’na fuarda beyaz eşya, mobilya, hazır mutfak, çelik kapı, gıda, bilişim, otomotiv, kültür ve sağlık gibi alanlarda faaliyet gösteren firmalar stand açtı.

Kültürel ve ticari markaların tanıtımı konusunda, fuarcılık faaliyetlerinin artık en etkili yöntemlerden birisi olduğu günümüzde, Festival kapsamındaki tüm etkinlikler gibi Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın da; Manisa'nın ekonomik olarak büyümesi ve fuarcılık deneyiminin güçlenmesi bakımından çok önemli olduğunu belirten Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap Mesir Festivali ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:

Manisa üretken ve faydalı olmayı geçmişinden miras alıp, geleceğine de miras bırakmayı gelenek bilen bir şehir. Bu hususta; uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’ne de ayrı bir yer ayırmak gerekir.

Manisa Mesir Macunu Festivalimiz, UNESCO tarafından “İnsanlığın somut olmayan kültürel mirasları” listesine alınmış olması dolayısıyla artık sadece Manisa’nın değil; Uluslararası boyutta insanlığa kattığı değer ile aynı zamanda ülkemizin ortak bir paydası.

Manisa; biriktirdiği tarihi değer ve yaşattığı kültür çeşitliliğiyle ile birlikte, tarımı ve sanayisiyle günümüze kadar yükselttiği ekonomik hacim ile de her alanda zengin olma niteliğine sahip nadir kentler arasında. Şehzadeler şehri Manisa; geleceğimize tarihi ve kültürel zenginlik taşırken aynı zamanda ülkemizin gelecekteki ekonomik büyüklüğü adına da sektör çeşitliliği yüksek bir üretim merkezi olma konumuna ulaşmış durumda.

Markaların tanıtımı yoluyla bu gelişimin sürdürülmesi konusunda ise; fuarcılık faaliyetlerinin artık en etkili yöntemlerden birisi olduğu günümüzde, festival kapsamındaki tüm etkinlikler gibi Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı da; kültür ve üretim varlıklarımızın daha etkili şekilde ticari değere dönüştürülerek ekonomimize ve toplumsal refahımıza dahil edilmesinde fuarcılık deneyimimizin güçlenmesi bakımından çok önemli.

Manisa Ticaret Borsası olarak bizler de; her yıl büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen festival haftası etkinlikleri, Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı ve Mesir Macunu Saçım Töreni heyecanını henüz yaşamamış olan vatandaşlarımızı Manisa’mıza ve tüm etkinliklerimize davet ediyor, etkinliklere katılmış olan vatandaşlarımızı da her yıl bir kez daha misafir etmekten büyük mutluluk duyacağımızı belirtiyoruz.

Bu vesileyle de 7’den 77’ye tüm Manisalılara ve vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, emeği geçen herkese, ilgili tüm Kurum ve Kuruluşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum.