• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
OLIVTECH 2017 7. ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI VE TEKNOLOJİLERİ FUARI AÇILDI
OLIVTECH 2017  7. ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI VE TEKNOLOJİLERİ FUARI AÇILDI26 Nisan 2017 Çarşamba

Bu yıl “Gurme İzmir” başlığı altında süt, süt ürünleri, fermente ürünler ve teknolojileri ile daha da zenginleşen Olivtech-7. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile Ekoloji İzmir-8. İzmir Organik Ürünler Fuarı İzmir’de başladı.

Olivtech-7. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı ile Ekoloji İzmir-8. İzmir Organik Ürünler Fuarı, organik ürünler ile zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünleri sektörlerini buluşturdu.

7. Olivtech Fuarı’na, bu yıl Libya ve İtalya’dan 9 yabancı firmanın da aralarında bulunduğu 336 firma katılıyor. 

Sektör paylaşımlarının yapılacağı panel, sohbet toplantıları ve pek çok etkinliğin yanı sıra ünlü şeflerin yemek şovlarını sergileyeceği Olivtech 2017'de; zeytinyağının renk, koku ve özelliğinin anlatılarak uygulamasının yapıldığı zeytinyağı tadım atölyeleri de gerçekleştirilecek. Ziyaretçiler Oil Bar'da, fuara katılan firmaların zeytinyağlarını; İZFAŞ'ın organizasyonu ile Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) temsilcileri ve Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencileri aracılığıyla tatma imkanı bulacak. Böylece ziyaretçiler, damak tadına en uygun zeytinyağına karar verip ilgili standa yönlendirilecek.

Fuarla ilgili açıklamada bulunan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap; “Akhisar İlçemiz başta olmak üzere Manisa’mız, zeytin ve zeytinyağında Türkiye’nin lideri olmuş durumda. Bu liderlik sadece ürünü yetiştirmekle olmuyor. Yetişen ürünlerin hem iç piyasada, hem de dış piyasada pazarlanması gerekiyor. Bunun yanı sıra da markalaşmak gerekiyor.Markalaşmak içinde bu tür ihtisas fuarları büyük önem taşıyor. İhtisas fuarları, Üye İşletmelerimizin mevcut üretim ve faaliyet yapılarını güncel ve yeni uluslararası standartlar ile mukayese ederek, gelişim planlamalarını daha somut olarak yapmaları bakımından son derece önemli” diye konuştu.