• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA TİCARET BORSASI ANADOLU LİSESİ 4'NCÜ DÖNEM MEZUNLARINI YAPILAN COŞKULU TÖRENLE UĞURLADI
MANİSA TİCARET BORSASI ANADOLU LİSESİ 4'NCÜ DÖNEM MEZUNLARINI YAPILAN COŞKULU TÖRENLE UĞURLADI13 Mayıs 2017 Cumartesi

Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesi Mezuniyet Töreni; Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve Meclis Başkan Yardımcısı Taner Özalp, Okul İdaresi, Öğretmenler ve Mezuniyete Hak Kazanan Öğrencilerin Ailelerinin katılımlarıyla gerçekleşti. Öğrencilerin,  Öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları program çerçevesinde Tüm Katılımcılar, gurur, umut ve duygu dolu anları birlikte yaşadılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından;  Okul Müdürü Ali Balsüt, Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Çolak, Okul Birincisi Eda Bayraktar ve Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap’ın konuşmaları, Bayrak Flama Devri,  Diplomaların Teslimi, Mezuniyet Kütüğüne Okul Birincisinin Adının Çakılması ve Kep Atma Seremonisi ile gerçekleştirilen Tören sonunda, Mezun olan 60 Öğrenci başarılarının devam etmesi temennileriyle, hayatlarının önemli bir dönüm noktasından geleceklerine uğurlandı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesi Müdürü Ali Balsüt şunları belirtti:

“ – Mezuniyet Törenimizin haklı gururunu yaşayan Öğrencilerimizi, Ailelerini ve Öğrencilerimizi kendi evlatlarından ayırmayan Öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Kişisel gelişimlerindeki en önemli dönemlerden birisi olarak Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesi tüm Mezunlarımızın hayatında bir parça olarak kalacak ve yaşayacak. Bu Geniş Ailede iyi birer öğrenci olma sınavınız artık bitiyor. Ama hayatın sınavlardan ibaret olmadığını, iyi bir toplum için herkese görevler düştüğünü de hiçbir zaman unutmayın. Toplumların ve Ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdedir. Gelecekte, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize, Kendiniz ve Ülkemiz adına her zaman en iyisini düşüneceğinize olan inancımla hayatınız boyunca daha nice başarılar dilerim.”

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ise Tören Konuşmasında Mezun Öğrencilere hitaben şunları söyledi:

“ -Yoğun bir maratonun finalinde,  başarılarınızla hak ettiğiniz bu güzel Mezuniyet Töreninde Sizleri, Ailelerinizi ve Öğretmenlerinizi yürekten tebrik ediyorum. Çok yakında gireceğiniz Üniversite sınavlarında da başarılarınızın devam edeceğine inanıyor, bu sınavların; Üniversite kayıtlarınız öncesinde anılarınızdaki yerini tatlı bir yorgunluk olarak almasını temenni ediyorum.

Elbette Sizler genç ve pırıl pırıl zihinlerinizle hayatın akışındaki çoğu meseleye hakimsiniz. Manisa’nın en iyi eğitim kurumlarından birinde geleceğiniz için hazırlık yaptınız. Donanım ve meslek sahibi bireyler olmak için önemli bir yol kat ettiniz. Ancak Ben yine de Sizleri çok seven ve önemseyen bir Abiniz olarak, bir yandan Sizleri tebrik ederken, bir yandan da geleceğiniz adına bazı tavsiye ve hatırlatmalarda bulunmak istiyorum.

Hayatta dengeleri iyi kurmak çok önemli. Dikkat etmeniz gereken ve ileride Sizin de paylaşacağınızdan emin olduğum deneyimler şunlar:

•Mutlaka bir hedefiniz olsun. Nasıl bir hayat istediğinize karar verin ve bunun gerektirdiklerini yapmak için hareket edin.

•Ne iş yaparsanız yapın en iyisini yapın.

•Elinizde olmayan sebeplerle hesapta olmayan sorunlar karşınıza çıkacaktır. Böyle zamanlarda moralinizi bozmayın ve mücadeleye devam edin.

Çalışınca başarıldığını bundan sonraki hayatınızda daha iyi kavrayacaksınız. Zaman hayatın her anında çalışarak hazırlıklı almanızı ve donanımlarınızı sürekli arttırmanızı gerekli kılacak. Ama bu Okuldan aldığınız dersleri, Arkadaşlarınızı ve Öğretmenlerinizi unutmayın. Çünkü Lise Döneminizde aldığınız ve henüz farkında olmadığınız pek çok deneyim ileride çok işinize yarayacak. Bu duygu ve düşüncelerle; mezuniyetinizi bir kez daha kutluyor, bundan sonraki yaşamınızda her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum.”