• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
2017 KURBAN PAZARI İŞLEYİŞ TAKVİMİ DEĞİŞİKLİĞİ VE KURALLARI HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU !
2017 KURBAN PAZARI İŞLEYİŞ TAKVİMİ DEĞİŞİKLİĞİ VE KURALLARI HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU !24 Temmuz 2017 Pazartesi

Tebliğ 1- 21.06.2017 Tarih ve 30103 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Giren “2017 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ” İle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Talimatları Gereği; Gebe Veya Damızlık Niteliği Taşıyan Dişi Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvanların, İl Kurban Hizmetleri Komisyonunun Yapacağı Kontroller İle 2017 Yılı Kurban Pazarına Girişlerine ve Kesimlerine Müsaade Edilmeyecektir.

Tebliğ 2- Evrak Kontrolleri Yapılmak Kaydıyla, Padok Tahsis Edilen Kurbanlık Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvanların Tesise Girişlerinin Yapılabileceği Gün Olarak İlan Edilen 12.08.2017 Tarihi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Talimatları Gereği 17.08.2017 Olarak Değiştirilmiştir. Her Hangi Bir Mağduriyet Yaşanmaması İçin Sevkiyatların 17.08.2017 Tarihine Göre Yapılmasının Gerektiği Dikkatinize Önemle Sunulur.

Tebliğ 3- Dişi Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvanların Tesise Girişleri Ancak Serbest Veteriner Hekimlerin Düzenleyeceği ve Resmi Veteriner Hekimlerin Onaylayacağı “Damızlık Niteliğini Kaybetmiş Olma Raporu” İle Mümkün Olabilecektir.

Tebliğ 4- Çoğunlukla Dişi Hayvan Satmak Üzere Padok Tahsisi Yapmış ve Raporu Olmayan Şahısların Pazara Girişleri Mümkün Olmayacağından 28.07.2017 Cuma Gününe Kadar Başvurmaları Halinde Padok Ücretleri İade Edilecek, Sözleşmeleri İptal Edilecektir. Bu Tarihe Kadar Başvurmamaları Halinde Yapılan Sözleşmeler Resmi Kayıtlara Gireceğinden İptal ve İade Yapılamayacak, Ancak Erkek Hayvan Temin Etmeleri Halinde Giriş Hakları Devam Edecektir.

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla