• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
VALİ GÜVENÇER RESMİ HEYETLE BİRLİKTE BAYRAM ÖNCESİ CANLI HAYVAN BORSASI'NI İNCELEDİ
VALİ GÜVENÇER RESMİ HEYETLE BİRLİKTE BAYRAM ÖNCESİ CANLI HAYVAN BORSASI'NI İNCELEDİ28 Ağustos 2017 Pazartesi

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Kaya, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Talip Akbaş, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Daire müdürlerinin de bulunduğu resmi heyetle birlikte Manisa Ticaret Borsası'na bağlı Canlı Hayvan Borsası’nda inceleme ziyaretinde bulundu.

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Erdal Hekimci, Meclis Başkan Yardımcısı Taner Özalp, Disiplin Kurulu Başkanı Abdullah Ercan, Disiplin Kurulu Üyesi Levent Örülüer ile Meclis Üyesi Mehmet Ersaygı tarafından Canlı Hayvan Borsası’nda karşılanan Vali Bektaş ve beraberindeki Protokol, tesisin geneli ve işleyişi hakkında incelemede bulunarak ayrıca kurbanlık hayvanların yer aldığı padoklarda vatandaşlar ve kurbanlık satıcıları ile görüştüler.

Tesisin gezilmesinin ardından bir açıklama yapan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık ÖZKASAP,

Bizim buradaki en büyük amaçlarımızdan bir tanesi, gerek Manisalı vatandaşlarımız gerekse dışarıdan gelen misafirlerimize en iyi şartlarda Kurban Pazarı ve işleyiş düzeni sunmak. Burada hayvan ve sürü sahiplerine de daha iyi bir pazar ortamı sunmak için altyapı iyileştirmeleri dahil her türlü mücadeleyi veriyoruz. Arife günü ve yaklaşan günlerde hayvan satış işlemleri daha da yoğunlaşacaktır. Bu vesileyle Kurban Pazarı faaliyetlerinin başlaması öncesinde ve devamında, kanalizasyon sisteminin iyileştirilmesi, ilaçlama, çevre düzeni, temizlik ve zabıta hizmetlerinde bize önemli destekler veren Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ve Şehzadeler Belediye Başkanlığımıza ve ayrıca her zaman teknik destek aldığımız İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize ve Asayiş konusunda desteklerini esirgemeyen Manisa İl Emniyet Müdürlüğümüze teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Küçükbaş ve büyükbaş hayvan padoklarında üreticilerle sohbet eden Manisa Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER ise, yapılan hizmetin önemli olduğunu ve denetlemenin de çok önemli olduğunu dile getirerek, "Denetleme de çok önemli ama bu bir ibadet olduğu için, insanların vicdanlarıyla doğrudan ilgili olduğu için kuralları koymak ve bu kurallara vatandaşlarımızın riayet etmesini beklemek bizim birincil önceliğimiz. Çok fazla denetim gücümüzü kullanarak şu güzel bayramda insanlarımızın ağzının tadını bozmak, çok fazla cezalandırıcı tedbirlerle üzerlerine gitmek istemiyoruz. Vatandaşlarımız genel itibariyle kurallara uymaktadır. Kafası karışık vatandaşlarımızı da ikaz ediyorum. Lütfen, kayıt dışı kurbanlık almasınlar. Valilikler bünyesinde kurulan kurban komisyonlarının gösterdiği yerler dışında usule aykırı kesim yapmasınlar. Kurallara riayet etsinler çünkü bir ibadeti yerine getirirken diğer insanların diğer canlıların, tabiatın hakkına, hukukuna saygı göstermemek, o ibadetin bütün sevabını ortadan kaldıracağı gibi ayrıca hepimizin de günaha girmesine vesile olur. Bunlara dikkat edelim.Birbirimizin hakkına hukukuna çok daha fazla riayet edelim” dedi.