• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI "29. VERGİ HAFTASI" ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA MANİSA TİCARET BORSASI'NI ZİYARET ETTİ
MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 27 Şubat 2018 Salı

Manisa Vergi Dairesi Başkan Vekili Ramazan Yaşar, Gelir İdaresi Grup Müdür Vekilleri Mehmet Uslu ve Dr. Hayrettin Çiçek ile birlikte, bu yıl 29'ncusu düzenlenen Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.   

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap’ın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cahit Yayman, Meclis Başkan Yardımcısı Taner Özalp, Meclis Üyeleri Hüseyin Şenay, Mehmet Ersaygı, Disiplin Kurulu Başkanı Abdullah Ercan ve Disiplin Kurulu Üyesi M.Reşat Korguz ile birlikte ev sahipliği yaptığı ziyarette; Vergi haftasının amacı, vergi bilincinin toplumun tüm kesimlerinde benimsenmesinin ve vergiye gönüllü uyumun artırılmasının Türkiye’nin genel mali yapısının geleceğe daha iyi taşınmasındaki önemi ve mükelleflere verilen hizmetlerdeki gelişmeler görüşüldü.

Özel sektörün talepleri doğrultusunda hazırlanarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda nihai şeklini alarak kısa bir süre içerisinde yasalaştırılmak üzere ele alınmış olan vergi sistemiyle ilişkili reform ve düzenlemelere de değinilen ziyarette, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap şunları belirtti:

 “-Vergi; kamu hizmetleri ve yatırımlarının karşılanması amacıyla kişi ve kurumlardan kanun yoluyla tahsil edilen en önemli kamu geliri. Bu nedenle Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında vergi sistemimizin amacının tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlar ile paylaşılması oldukça faydalı. Bizler de Manisa Ticaret Borsası adına; bunun bilincinde olan ve ödedikleri vergiler ile Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan, topluma sunulan hizmetlerde payı olan tüm Vergi Mükelleflerimize, mali yapımızın düzeni için çalışan tüm Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı Çalışanlarına, ayrıca mali sistem ve mükellefler arasındaki uyumu sağlayan tüm Mali Müşavir ve Muhasebecilerimize teşekkür ediyor,  Manisa Vergi Dairesi Başkanlığımız nezdinde Tüm Vergi Dairesi Çalışanlarımızın ve Vatandaşlarımızın Vergi Haftasını kutluyoruz. Kurumsal temaslara, İş Dünyasının taleplerine ve Mükelleflerle olan ilişkilere göstermiş oldukları hassasiyet dolayısıyla Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı’mıza da ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yakın bir geçmişte; Piyasa canlılığının korunması, Yatırım ortamının iyileştirilmesi ve İşletmelerimize zaman kaybettiren uygulamalara daha pratik çözümler üretilmesi gibi konularda, hem yerelde Manisa Vergi Dairesi Başkanlığımızla hem de TOBB bünyesinde Bakanlık düzeyinde gerçekleştirilen toplantılarda, sahadan ve Manisa İş Dünyasından aldığımız tespit ve talepleri sıkça görüştük. Vergi Borçlarının Yapılandırılması uygulamasıyla neticelerini almaya başladığımız bu sürecin devamı olan 2018 yılında ise reform niteliğinde gelişmeler yaşanacak.  Vergisini düzenli ödeyen mükelleflere indirim uygulanması, KDV iadelerinde sürecin hızlandırılması, birikmiş devreden KDV’nin iadesinin önünün açılması, yatırım ve üretimin teşviki amacıyla imalat sanayii ile Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyetlerine yönelik makine ve teçhizat alımlarında KDV istisnası ve amortisman uygulama süresinin kısaltılması, vergi beyannamelerinin basitleştirilmesi yasalaşmış ve yasalaşmak üzere olan düzenlemelerin başlıcaları ve yine uygulamada Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı ile işbirliği içerisinde olacağımız konular.”

Vergi Haftası’nın amacının Kamuoyuna daha iyi aktarılması için verilen destekler ile ayrıca Vergi Sisteminin daha etkin ve yapıcı uygulanmasına yönelik katkıları dolayısıyla Manisa Ticaret Borsası’na ve Yönetimine teşekkür eden Manisa Vergi Dairesi Başkan Vekili Ramazan Yaşar ise konuşmasında şunları belirtti:

 “- Vergi, mükellefiyet getirmesi itibariyle bir görev olduğu kadar aynı zamanda bir Ülkeye aidiyet duygusuyla bağlı kişilerin vatandaşlığa esas konularda da hak sahibi olma kaynağıdır. Vergi Sistemimiz kamu geliri sağlarken aynı zamanda gelir dağılımının düzenlenmesi, ithalata karşı yerli üretimimizin korunması gibi çok çeşitli konuda mali politika aracı olarak da kullanılmaktadır. Kurum olarak bu vesileyle vergi bilincinin gelişmesi ve kayıt dışılığın azaltılması konularında hassasiyetleri her geçen gün artan Vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle, Ülkemize kazandırdıkları için Vatandaşlarımıza sosyal anlamda karşılık vermek istiyoruz.”