TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU MANİSA VALİSİ MUSTAFA HAKAN GÜVENÇERİ ZİYARET ETTİ
TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU  MANİSA VALİSİ MUSTAFA HAKAN GÜVENÇERİ ZİYARET ETTİ14 Mart 2018 Çarşamba

Bir dizi program için Manisa’ya gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti. Ziyarete Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil ve Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap da eşlik etti.

Ziyaretin anısına Vali Güvençer’e Dresden ve Vatikan’da bulunan Dede Korkut hikayelerinin orijinal nüshalarının tıpkı basımı olan kitabı hediye eden Hisarcıklıoğlu, “Bu hikayelerden biri 14. yüzyılda Osmanlı ve Selçuklu Türkçesi ile yazılmış Vatikan Kütüphanesi’nde, bir tanesi de 15. yüzyılda, o da Dresden’de. İkisi de bizde değil. Bu eserlerin tıpkı basım hakkını aldık. İki kitabı tek kitap halinde topladık. Birinde 12 hikaye, diğerinde 6 hikaye var. Dede Korkut bizim kültürümüzün en önemli yol göstericilerinden. Biz de Dede Korkut diyoruz, mezarı Bayburt’ta. Türk Cumhuriyetleri’nde Korkut Ata diyorlar, Azerbaycan’da, Kazakistan’da, Türkmenistan’da, Kırgızistan’da hepsinde mezarları var. Onlar Korkut Ata diyorlar, anonim. Hikayeleri günümüz Türkçesine de çevirdik. Burada hepimize öğütler var. Erkeksen, babaysan, valiysen, odalar birliği başkanıysan herkesi ilgilendiren hikayeler var. Bunu günümüz Türkçesine çevirttirdik ve her hikayenin de başlarına minyatür sanatçılarına çalışma yaptırdık. 19 ayrı sanatçının eseri bu kitapta toplanmış oldu. Bu da bir ilk. Bu tam anlamıyla bir başucu kitabı. Ben önce bunu çocuk hikayeleri zannediyordum. Baskıdan önce öyle zannediyordum. Çocuk hikayeleri değilmiş, sonra okuyunca anladım ki burada hepimize öğütler var” dedi.

Vali Güvençer, kitabı ‘Gerçek bir hazine’ olarak nitelendirerek ziyaretinden dolayı Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti.