• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA EKONOMİSİNİN ÖNCELİKLERİ TOBB'NE TAŞINMAYA DEVAM EDECEK!
MANİSA EKONOMİSİNİN ÖNCELİKLERİ TOBB'NE TAŞINMAYA DEVAM EDECEK!25 Nisan 2018 Çarşamba

 

 

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Meclis Başkanı Cahit Yayman, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Şenay, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ersaygı ve Taner Özalp,      Meclis Başkan Yardımcısı Ali Yılmaz, Meclis Üyeleri Abdullah Ercan, Erdal Hekimci, Murat Büyükşahin, Alper Özgür ve Riza Güner, Disiplin Kurulu Üyeleri Kenan Unat ve İsmail Kandemir’den oluşan heyetle birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

 

 

 

TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ile Ekonomi Danışmanlarının da bulunduğu ziyaretteki konuşmasında, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap şunları ifade etti:

-“Türk İş Dünyamızın Çatı Kuruluşu, Türk Müteşebbisliğinin ise gerçek temsilcisi olan Birliğimize bağlı Oda ve Borsaların organ üyeliği seçimleri ve görev dağılımları demokratik bir anlayışla Nisan ayı itibariyle Ülkemiz Genelinde nihai sonuçlara doğru ilerlerken, Manisa Ticaret Borsası’nda 02 Nisan 2018 itibariyle yeniden layık görüldüğümüz görevlerle; Daima gurur duyduğumuz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin yine aynı ortak ruh ve hizmet heyecanıyla, bir parçası olmaya devam etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

Bir önceki hizmet dönemimizde, TOBB’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ekonomi Şuralarına, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımızın ve ilgili Bakanlarımızın katılmasında Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu önemli rol üstlendiler ve sözcümüz oldular. Böylece üretim, yatırım ve iş ortamının iyileştirilmesi ile ilgili tespit ve taleplerimizi Hükümetimize ve Cumhurbaşkanımıza pek çok defa doğrudan aktarma imkanımız oldu. Yine Birliğimiz bünyesindeki Konsey ve Sektörel İstişare Toplantılarında, 81 İldeki 365 Oda ve Borsamız defalarca bir araya getirerek, ilgili Bakanlarımızın da katılımıyla Türkiye Ekonomisinin nabzının tutulmasını sağladılar.

Böylece; Özellikle son 2 yılda, Başkanımızın öncülüğü ve Birliğimizin çalışmalarıyla Ülkesi için üretmek ve çalışmak isteyen herkesi 2018 ve sonrası için motive edecek ve cesaret verecek pek çok büyük reform ve düzenleme gerçekleşti.

Şirket kuruluşu işlemlerindeki maliyet ve sürenin azaltılması, muhtasar vergi ve SGK beyannamelerinin birleştirilmesi, finansmana erişimde taşınır rehini kanunu düzenlemesi, imalat sanayi yatırımlarında yeni makine ve teçhizat alımlarına 31.12.2019’a kadar KDV istisnası, iflas erteleme yerine kurtarma anlaşması düzenlemesi, sicil affı düzenlemesi, vergilerini düzenli ödeyen işletmelere vergi indirimi, KDV reformu, dış ticaret işlemlerine ilişkin çeşitli maliyetlerin düşürülmesi önemli reform konularımız oldu.

İstihdam Seferberliği ve Teşvikleri, yatırımların artması için Kredi Garanti Fonu kefaletiyle Türkiye genelinde 250 milyar liraya kadar yeni kredi hacmi oluşturulması, ihracatçılarımıza yönelik Eximbank kredi limitlerinin artırılması, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı izniyle TOBB öncülüğünde gerçekleştirilen Nefes Kredisi Projesi ile Üyelerimizin finansman ihtiyaçlarına kaynak sağlanması, finansmana erişimde sıkıntı yaşayan KOSGEB’e kayıtlı İşletmelerimize sıfır faizli ve 3 yıl vadeli 50 bin lira kredi kaynağı sağlanması gibi çalışmalar da hiçbir Ülkede benzeri görülmemiş meslek kuruluşu hizmetleri olarak kayıtlarda yerini aldı.

Geçmiş dönemdeki çalışmalarımızda, geniş bir perspektifle, her koşulda yanımızda olan Değerli Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’na en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Özel sektörümüzü en üst seviyede temsil etme ortamında, Bizler de her zaman Kendilerinin yanında olduğumuzu belirtiyor, başta Manisa’nın gelecek dönemdeki ihtiyaçları olmak üzere Birlik ve beraberlik ruhu ile her türlü zorluğu aşacağımıza, Şehirlerimizi ve Ülkemizi çok daha iyi seviyelere taşıyacağımıza inanıyoruz.”

Yeni dönem çalışmaları için Manisa Ticaret Borsası Yönetimine başarılar dileyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ise konuşmasında şunları belirtti:

-“Köklü kurumlar yalnızca ürettikleri hizmetler ve ekonomiye yaptıkları katkılarla anılmazlar. Aynı zamanda geliştirdikleri değerler ve gelenekleriyle de öne çıkarlar. Bu anlamda Sadık Özkasap Kardeşimin Başkanlığındaki Manisa Ticaret Borsası da yaptığı çalışmalar ile sadece Manisa da değil, Ankara’da da takdirle izleniyor. Sadık Özkasap Başkanlığında Manisa Ticaret Borsası, Üyeleri ile, Yerel ve Ulusal tüm Kurumlar ile işbirliği ve  diyaloğunu derinleştirerek, büyük etkiye sahip bir Kurum haline gelmiştir. Manisa’nın kanaat önderleri ve büyük TOBB ailesinin değerli fertleri olarak Manisa Ticaret Borsası Yönetiminin Ülkemizin kalkınması ve Milletimizin refahı adına üstlendiği görevlerde başarılarını arttırarak devam edeceğine inancım gönülden ve tamdır. Şahsıma göstermiş olduğunuz ilgi  ve destekleriniz için de teşekkür ediyor, yeni hizmet döneminizin hayırlı olmasını diliyorum.”