• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA TİCARET VE SANAYİ ODASI'NDAN MANİSA TİCARET BORSASI'NA ZİYARET
MANİSA TİCARET VE SANAYİ ODASI'NDAN MANİSA TİCARET BORSASI'NA ZİYARET04 Haziran 2018 Pazartesi

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Meclis Başkanı Ümit Türek, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleriyle birlikte Manisa Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Meclis Başkanı Cahit Yayman, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Şenay, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mehmet Ersaygı,  Meclis Başkan Yardımcısı Ali Yılmaz, Meclis Katip Üyesi Abdullah Ercan, Meclis Üyesi Erdal Hekimci ve Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet Reşat Korguz’un hazır bulunduğu ziyarette iki Başkan'da birlik ve beraberlik mesajı verdi.

7 Nisan’ta başlayan 13 Nisan’ta sona eren seçim takvimini sorunsuz bir şekilde tamamladıklarını belirten Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, “Seçimlerimizi başarıyla tamamladık. Artık şehrimize hizmet noktasında Yönetim Kurulumuzla birlikte çalışmalarımıza başlıyoruz. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Manisa Ticaret Borsası ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nı bir bütün olarak görüyoruz. İki Kurumda aynı Kanundan besleniyor. Bizler büyük bir çınarın iki tane farklı kollarıyız. Geçtiğimiz günlerde Celal Bayar Üniversitemizi ziyaret ettik. Sayın Rektörümüz, bir çok konuda Manisa Ticaret Borsası ile birlikte ortak çalışma yaptıklarını anlattı ve çok güzel sözler söyledi.  Sorunların çözümüne Ben odaklı yaklaşırsak maalesef bir şey olmuyor. Ama, Biz odaklı olursak çok şeyler olacağına inanıyorum. Gayri sıhhi hasılaya bakıldığında Manisa hep sanayi Kenti olarak öne çıkıyor ama verilere baktığımız zaman Manisa bir tarım kenti. Bununla ilgili Ticaret Borsamızla ve diğer Paydaş Kurumlarımızla beraber neler yapabiliriz, bunları konuşmalıyız.

Manisa Ticaret Borsamız'da uygun görürse ortak bir Meclis Toplantısı yapalım diye bir düşüncemiz var. Borsanın iki tane farklı boyutu var. Manisa TSO Üyelerinin bir kısmı her ne kadar Borsaya kayıtlı olsa da, Manisa Ticaret Borsası Üyelerinin büyük bir çoğunluğu aynı zaman da bizim Üyemiz. Bundan sonraki ilk Meclis Toplantısını birlikte yapalım. Bölgemiz için, İlimiz için kararlarımızı hep beraber alalım. Ben odaklı değil, biz odaklı olalım. Bizler TOBB Başkanımızı ziyaretimizde bir söz vermiştik. Manisa Oda ve Borsalarıyla Türkiye’de örnek gösterilecek bir vilayet olacak. Benim böyle bir ümidim var. Bu ümidimi de hep birlikte hayata geçireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, “Oda ve Borsalar da yeni bir döneme başladık. Yeni dönem de inanıyoruz ki hep birlikte Manisa ekonomisini daha ileriye götürebilmek, Üyelerimizin sıkıntılarını, sorunlarını onlarla beraber bu konulara vakıf olmamız gerektiğine inanıyorum. Son yapmış olduğunuz Meclis Toplantısında da çok değerli Yönetim Kurulu Başkanımızın, Meclis Başkanımızın da söylediği gibi birlik ve beraberliğe çok önem veriyoruz. Sayın Mehmet Yılmaz’ın da yapmış olduğu açıklamada belirttiği gibi dış ticaret açığından, ekonomi ile ilgili sıkıntılardan bilhassa 24 Haziran seçimlerinden sonra gelen iktidarın mutlaka ekonomiye odaklanmaları gerektiğine inanıyoruz.

En son baktığımız zaman Hükümetimizin son yıllarda ekonomimize ciddi katkılar olmuştur. Gerek torba yasa, KDV iadeleri, SGK, istihdam seferberliği gibi bu yapmış olduğu destekler bizlerin iş hayatında biraz daha rahat yürümesinde katkı sağlamıştır. Bizler bu konularda her zaman birlik ve beraberliğe  inanıyoruz. İnşallah Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte önümüzdeki dönem de Üyelerimize, Manisa’mıza ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunacağımıza inanıyorum. Bu güzel ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi