• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
'İftar Vakti Kardeşlik Vakti' Manisalılar'ı Buluşturdu
'İftar Vakti Kardeşlik Vakti' Manisalılar'ı Buluşturdu26 Temmuz 2013 Cuma


 

Manisa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğün koordinesi ile Manisa Ticaret Borsası'nın sponsorluğunda hazırlanan iftar yemeğine Vali Abdurrahman Savaş, Vali Yardımcıları Necmettin Yalınalp, Baha Başçelik, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Müftüsü Sinan Cihan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mümin Osmanoğlu, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Melih Karakaş, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ergün Türek, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Turgut Özal Mahallesi Muhtarı İsmet Bakşi ve mahalle halkı katıldı. İftar öncesi vatandaşların ramazanını kutlayan Vali Savaş, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ile yemek tezgahının başına geçerek vatandaşlara yemek dağıttı. İftar öncesi Kuranı Kerim okundu. Akşam ezanının okunmasından sonra İl Müftüsü Sinan Cihan'ın iftar duasıyla oruç açıldı.

"İftar Vakti Kardeşlik Vakti" iftar projesinin devletin toplum ile kaynaşmasına büyük katkısı olacağını belirten Vali Abdurrahman Savaş, sosyal sorumluluk konularını içeren güzel uygulamaların geleneksel hale getirilerek toplumda yaşatılması gerektiğini söyledi. Vali Savaş, "İftar Vakti Kardeşlik Vakti" projesinin ismi dahi projenin önemini ortaya koyuyor. Ramazan ayı, toplumda tüm kesimlerin fakirin, eğitimlinin, eğitimsizsin, makam sahibinin olmadığı bütün herkesin bir araya geldiği aynı atmosferi, aynı açlığı, aynı ibadeti birlikte paylaştığı bir aydır. Bugün içinde bulunduğumuz ortamlar sayesinde Ramazan ayını daha iyi hissedebiliyoruz. İftarlar, bizim kültürümüzde, her kesim bir araya gelip, Ramazan'da Allah rızası için aç, susuz kalıp, iftar ile suya ve yemeğe kavuşma mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Proje kapsamında ilk iftarımızı vatandaşlarla birlikte açtık. Ramazan ayı boyunca 19 mahallede 16 bin 700 vatandaşımız ile iftar yapma imkanı bulacağız. Destek veren herkesi kutluyorum" dedi.

Proje kapsamında 700 kişiye ilk iftarı vermekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, "Vatandaşlarımız ile birlikte iftar yapma imkanı buluyoruz. Birlik, beraberliği, kardeşliğimiz daha da güçleniyor. İlimizde iki yıldan beri uygulanan bu projenin diğer şehirlere örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.