• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
"ŞİMDİ EKONOMİYE VE REFORMLARA YENİDEN ODAKLANMA ZAMANIDIR!"
25 Haziran 2018 Pazartesi

 

 

 

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, 24 Haziran’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinin sonuçlarını değerlendirerek “Türkiye Cumhuriyeti, bütün sorunlarını demokrasi prensipleri içinde çözecek gelişmişlik ve medeni olgunluğa sahip olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

Yüksek katılım oranını ve Halkın oyunun tamamına yakınının Meclis'te temsil edilecek olmasını “Demokrasinin Güzelliği” olarak gördüğünü belirten Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, değerlendirmesinde ayrıca şunları belirtti:

 

-“Türkiye, demokrasiye olan inancını ve güçlü bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, yeniden seçilen Cumhurbaşkanımızı ve Mecliste temsil hakkı kazanan Siyasi Partilerimizi tebrik ediyor, süreçte yıkıcı değil yapıcı siyasete öncelik ve emek veren herkese yine Ülkemiz ve Milletimiz adına teşekkür ediyorum.

Her zaman Ülkemizin ve Milletimizin birliği, huzuru, refahı ve her alanda kalkınmasından yana olan duruşumuz gereği, İş Dünyasını temsilen bize düşen şunu söylemek; Artık seçim süreci bitmiştir. Şimdi ekonomiye ve reformlara yeniden odaklanma zamanıdır.

Yapısal reformlar konusu yıllardır hayatımızın içerisinde telaffuz ediliyor. Samimiyetinden şüphe duymadığım bu kavramın içeriğine baktığımızda; *Eğitim, Tarım ve Sanayide dönüşüm gibi üst ölçekli konular, *Bütçe, kur yönetimi, vergi ve sosyal güvenlik reformu gibi makro dengelere yönelik düzenlemeler  ve *Kayıt dışılığın önlenmesi, teşvik mekanizmalarının etkinliği ve yerli imalatın geliştirilmesi gibi üretim ve ihracat yapımızı büyük hedeflerle uyumlu hale getirecek çalışmalar, Ülkemizin kısa sürede, hızlı sonuçlar oluşturması gereken konular arasında ilk sıralarda yer alıyor.”

Sadık ÖZKASAP

Manisa Ticaret Borsası                                

Yönetim Kurulu Başkanı