• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'dan İade-İ Ziyaret
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'dan İade-İ Ziyaret26 Temmuz 2013 Cuma


Manisa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ergun Türek, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin de bulunduğu ziyarette bir konuşma yapan 
Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa'nın tarımıyla, sanayisiyle her zaman tükettiğinden daha fazla üreten bir il olduğunu söyledi. Özkasap, şehrin tarım ürünü çeşitliliği, tarıma dayalı sanayisi ve sürekli artan ihracat düzeyi ile önemli bir tarım üretim merkezi olduğunu kaydetti. Özkasap, Manisa'nın 2014'te büyükşehir olmasıyla beraber daha güçlü, Türkiye'nin her zaman önde gelen ili olmaya devam edeceğini söyledi.

Vali Savaş da; tarımıyla, sanayisiyle son derece gelişmiş olan
Manisa'nın, yer altı zenginliklerinin de çok önemli yer tuttuğunu söyledi. Sahip olunan değerlerin her birinin bir potansiyeli bulunduğunu belirten Vali Savaş, "Bunlar arasında dengeyi kurma, birinin diğerini tahrip etmemesiyle olur. Yani sanayi konumumuzun oluşturduğu potansiyeli azami seviyede ekonomiye kazandırırken Gediz Ovası'nın sağlamış olduğu tarım potansiyelini tahrip etmememiz gerekiyor" dedi. Sahip olunan potansiyeller içerisinde hizmet sektörünün geri kaldığına değinen Vali Savaş, "Sosyal göstergelerde istediğimiz yere ulaşamamışız. Ekonomik göstergelerimiz bizi yukarıya götürüyor, sosyal göstergelerimiz aşağıya indiriyor. Sahip olduğumuz potansiyelleri, birbirine zarar vermeden optimum noktada birleştirmemiz lazım. Çok verimli tarım alanlarının, sanayi karşısında tahrip olmadan gelişmesi gerekiyor. Ayrıca hizmet sektörünün desteklenmesi gerekiyor" diye konuştu.