• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
15 TEMMUZ'DA MANİSALILAR CUMHURİYET MEYDANI'NDA BULUŞTU!
15 TEMMUZ'DA MANİSALILAR CUMHURİYET MEYDANI'NDA BULUŞTU!16 Temmuz 2018 Pazartesi
 
 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü” için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan binlerce Manisalı Vatandaş, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Protokol Üyeleri ile birlikte, ellerindeki Türk Bayrakları ve Milli Birlik coşkusuyla, anma gecesinin gerçekleştirildiği Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.
 
 
Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap'ın, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ersaygı ile birlikte Manisa Ticaret Borsası'nı temsilen katıldığı “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri” Pazar günü sabah saatlerinde Şehit Kabirlerinin ziyaret edilmesi ile başladı. Öğle Namazını müteakip Mevlid-i Şerif okunması, Fotoğraf Sergisi’nin açılması, yıl dönümüne ilişkin Anı Defterinin İmzalanması ve 15 Temmuz konulu konferans düzenlenmesinin ardından Milli Birlik Yürüyüşü buluşması için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na geçildi.
 
 
Mehter Takımı eşliğinde binlerce Vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ve fenerlerle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Burada gerçekleştirilen anma gecesinde ise Şehit ve Gaziler saygı ve minnetle anıldı. Milli birlik ve Beraberliğe dair Protokol Üyeleri ve Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in konuşmalarını takiben, anma gecesi Kur’an-ı Kerim, İlahiler ve Selalar okunmasıyla devam etti.
 
 
 
Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ise “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”ne ilişkin yapmış olduğu değerlendirmede şunları belirtti:
 
-"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, malum kalkışmaya karşı, Türk Milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın, demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır. Ama en çok, amacı dışında kullanılmış silahlar ve ağır savaş makineleri karşısında kahramanca direnen Milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz.
 
Bizler, gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi hiçbir zaman ve koşulda istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Bu nedenle Birliğimize, Beraberliğimize ve Demokrasimize sahip çıktığımızı ve kararlılığımızı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde bir kez daha göstermiş ve vurgulamış oluyoruz.
 
Bu vesileyle bir defa daha; Hayatını kaybeden Kahraman Şehitlerimizi saygıyla anarak, Kendilerine Yüce Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyoruz. Kahraman Gazilerimize ise şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimiz onları daima minnetle anacaktır. Allah, Ülkemize ve Milletimize bir daha böyle bir tecrübe yaşatmasın."