• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Manisa, Tobb Ticaret Borsaları Konseyi?nde Temsil Edilecek
Manisa, Tobb Ticaret Borsaları Konseyi?nde Temsil Edilecek04 Ağustos 2013 Pazar
01.08.2013 Perşembe günü TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (ETÜ) yapılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 69. Genel Kurulu’nda (Seçimli) Birlik Başkanının seçiminin ardından Birlik Yönetim Kurulu, Konseyler, Yüksek Disiplin Kurulu ve Komisyonların seçimleri yapıldı.
Yeniden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığına seçilen M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap’ı Konsey listesinde aday gösterdiği Konsey Seçimlerinde; Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Türkiye’deki tüm Borsaların temsil edildiği, Borsalardan gelen konuların incelenerek teklif ve görüşlerin oluşturulduğu, iktisadî raporların ve sektörel mevzuat değişikliklerine ilişkin kararların gözden geçirildiği, temsil edilen sektörlerin ve Türkiye genelindeki Borsa Üyelerinin ekonomik sorunları hakkında incelemelerin yapıldığı, Borsaların koordinasyon ve gelişimlerinin gözetildiği, Bakanlıklar ve ekonomi çevrelerince yapılan toplantılarda ve protokolde ilgili sektörlerin temsil edildiği ve ayrıca mevzuatla verilen diğer görevlerin yerine getirildiği TOBB Borsalar Konseyi’ne seçildi.
Türkiye genelindeki 365 Oda ve Borsanın 1740 kayıtlı delegesinin Genel Kurula katılan 1734'ünün imzasıyla ve oyuyla ayrıca Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Delegesi Erdal Hekimci de TOBB Borsalar Konseyi Yedek Üyeliğine seçildi.
Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap seçim sonuçları ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları belirtti:
“-Öncelikle; TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na ve beni seçen tüm Delegelere teşekkür ediyorum. Meclis Başkanımız Ergun Türek, Başkan Vekilimiz Cahit Yayman ve Delegelerimiz Erdal Hekimci ve Murat Büyükşahin ile birlikte katıldığımız Genel Kurul’da şunu bir kez daha gördük ki; TOBB Türkiye'nin değişimini, dönüşümünü ve gündemini 81 vilayette en yakından izleyen ve etkileyen kesimlerinden birini teşkil ediyor. TOBB’un 69. Genel Kurul öncesinde düzenlediği iftara, Başbakanımız ve Bakanlarımızın yanı sıra siyaset, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda kişi katıldı. Burada Bakanlarımız ve diğer illerimizin ekonomi aktörleriyle temaslarımız oldu.
Bundan böyle Manisa ekonomisi ve Manisalı ticaret erbabının ihtiyaçları doğrultusundaki sorumluluklarımıza ek olarak, Ülke ekonomisi ve Ülkemizin özel sektörünün getirdiği sorumlulukların da üzerimizde olduğunu bilerek çalışacağız. Ticaret Borsalarının yol haritalarının belirlenmesinde önemli kararların alınacağı bu Konseyde bulunmanın ve Manisa’mızı temsil edecek olmanın onurunu yaşıyorum. Bölgesel sorunlarımızı ve proje önerilerimizi gündeme getirmek öncelikli hedefim olacaktır. Önümüzdeki dönemde TOBB çatısı altında özel sektörün sorunlarının dile getirilmesi ve gelişime yönelik uygulamaların belirlenmesi hususunda Konsey toplantılarında aktif olarak yer alacağız.
Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığındaki yeni TOBB Yönetimi, Konsey ve Komisyonların Ülkemize ve Manisa’mıza hayırlı olması temenni ediyor, hem TOBB bünyesinde hem de tüm Oda ve Borsalarda görev alan herkese, ayrıca çalışan ve üreten tüm özel sektör temsilcilerimize başarılar diliyorum.”