• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
IPARD PROGRAMI SEKTÖREL TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
IPARD PROGRAMI SEKTÖREL TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ27 Eylül 2018 Perşembe

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörlüğü ile Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından IPARD programı kapsamında Sektörel Tanıtım Toplantısı gerçekleşti.

Düzenlenen toplantıya Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Metin Öztürk, TKDK Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu, Tarımsal İşletme Yetkilileri, Yatırımcılar ve çok sayıda Davetli katıldı.

TKDK Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu, Ülkemizde tarımın işgücünün önemli bir kısmını barındırmasının yanı sıra, diğer sektörlerle doğrudan ilişkisi olması sebebiyle, ekonomik sürdürülebilirliğin ve kırsal kalkınmanın merkezinde yer aldığını belirtti. Uslu, “Tarımı güçlendirmek demek, ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, istihdam artırmak, çiftçimizin refah seviyesini yükseltmek, kır ve kent arasındaki gelişmişlik farkını en az düzeye çekmek demektir. Ekonomimizin can damarı olan tarımı, verimli, kaliteli, sağlıklı, rekabet edebilir, sürdürülebilir hale getirmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımızın kırsal kalkınma hamlesi olan Milli Tarım Projesi hayata geçirildi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak biz de Bakanlığımız ve Bağlı Kuruluşlarımızla, yürütülen Milli Tarım Projesi'ne katkı sağlamak için güçlü bir irade ve gayretle çalışıyoruz” dedi. Uslu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun 2007 yılında kurulduğundan beri, IPARD Programı çerçevesinde Avrupa Birliği’ne katılım öncesi yardım kapsamında kırsal kalkınma hibelerini yatırımcılara kullandırdığını belirtti. 

Manisa İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Metin Öztürk de, bu dönemde yatırımların daha büyük önem kazandığını belirterek, “Yatırımcılar bizim için daha kıymetli ve önemli. Yatırımların artarak, aksamadan devam etmesi gerekiyor. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak 2006 yılından bugüne kadar 130 milyon tutarındaki 233 projeye 64 milyon lira hibe vererek, Kırsalın kalkınmasında önemli fırsatlar sunduk” dedi.

Konuşmaların ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Uzmanları ile TKDK Manisa İl Koordinatörü Uzmanları tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

IPARD II PROGRAMI 3 ANA YATIRIM BAŞLIĞI ALTINDA BİR ÇOK SEKTÖRÜ VE BAZI TAMAMLAYICI KONULARI İÇERMEKTE OLUP DETAYLI BİLGİLERE AŞAĞIDA LİNKLERDEN ULAŞABİLİRSİNİZ.

 

 

*TARIMSAL İŞLETMELERİN FİZİKİ VARLIKLARINA YÖNELİK YATIRIMLAR

Süt Üreten Tarımsal İşletmeler DETAY

Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler DETAY

Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler DETAY

Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler DETAY

 

 

*TARIM VE BALIKÇILIK ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI İLE İLGİLİ FİZİKİ VARLIKLARA YÖNELİK YATIRIMLAR

Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması DETAY

Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması DETAY

Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması DETAY

Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması DETAY

 

Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi DETAY

Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi DETAY

Zanaatkarlık ve Yerel Ürün İşletmeleri DETAY

Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri DETAY

 

*ÇİFTLİK FAALİYETLERİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ VE İŞ GELİŞTİRME İLE İLGİLİ YATIRIMLAR

Su Ürünleri Yetiştiriciliği DETAY

Makine Parkları DETAY

Yenilenebilir Enerji Yatırımları DETAY