• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Manisa Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Manisa Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. 09 Eylül 2013 Pazartesi
Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Meclis Başkanı Ergun Türek,Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri tarafından karşılanan Hisarcıklıoğlu, TOBB'un başkanlık seçiminde, Sayın Sadık Özkasap ile üyelerinin hep yanında olduğu vurgusunu yapıp, desteklerinden dolayı teşekkür etti.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu "Aynı otellerde olduğu gibi odalar ve borsalarda yıldızlama sistemi başlattık. Otellerdeki gibi 1, 2, 3, 4 ve 5 yıldızlama sistemi vardır. Dünyada 5 yıldızlı bir otelin minimum hizmet standardı bellidir. TOBB'da zihniyet değişimi olarak hizmeti esas aldığımız için bunu bütün   Türkiye'de başlattık.  Manisa  Ticaret Borsa’m 5 yıldızlı kapsamına girmek için sürecine başladı. 5 yıldızlının anlamı şudur. Dünyanın herhangi bir borsasında üyesi hangi hizmeti alıyorsa   Manisa  Ticaret Borsası'nda da minimum o seviyede hizmet aldığın göstergesi olacak" dedi.
 
Başkanlık süresi boyunca en geç saatteki ziyaretini Manisa’da gerçekleştirdiğini belirterek, bir rekora imza attığını söyledi. Türkiye’deki son ekonomik gelişmeler ile bünyesinde bulunan oda ve borsaların durumu hakkında açıklamalarda bulunan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’yi çok zorlu iki yılın beklediğini kaydetti.
 
Kongre sürecine de değinen Hisarcıklıoğlu, “Seçimler sonucunda gördünüz ki bu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği seçimi ilk defa bu kadar uzun bir süreç aldı. Tam 10 ay süren bir süreçti. 10’uncu ayda başladı, sekizinci ayda bitti. Zaman zaman bu NACE konusunda kafada bulanıklık yaratılmak istendi.
Zihinler karıştırılmak istendi. ‘Bunlar demokratik seçim yapmayacak, kendilerinin devamı için bazı hazırlıklar yapılıyor’ denildi. İnsan karşısındakini kendisi gibi bilirmiş. Biz dedik ki bulunduğumuz makamlar sorumluluk gerektirir. Türkiye’nin en demokratik kurumuyuz. En adil, en şeffaf şekilde seçimlerimizi yaptırıyor olmamız lazım dedik. Bunun sonucunda gördük. Bugün itibariyle Türkiye’de bugüne kadar olmamış bir ilk gerçekleşti. Oda ve borsa başkanlarımızın değişim oranı bir önceki döneme göre tam yüzde 49 oranında gerçekleşti. Bu devrim niteliğinde bir değişimdir. “ dedi.

“YILDA BENİ 2 GÜN ARAMAYIN”
TOBB Başkanı olarak görevinin hizmet etmek olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, “24 saat benim telefonum açık. Ne zaman isterseniz arayabilirsiniz. Yılda sadece iki gün beni aramayın diyorum. Kurban Bayramı’nın ve Ramazan Bayramı’nın 1. günleri. 363 gün beni her zaman arayabilirler ve arıyorlar zaten. Aradıkları zaman tek bir talebim var. Gece cep telefonunuzu açık tutun diyorum. Ben ancak gece dönebiliyorum. Daha bizim gecemiz bitmedi. BALO’nun yarın ilk trenini hareket ettireceğiz. Bu törenimiz yarın saat 11.00’da Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım da iştirak edecek. Kendisinin bu projenin gerçekleşmesinde büyük katkısı vardır.” dedi.
“2 YIL TÜRKİYE OLARAK ÇOK ZORLU BİR SÜRECİN İÇERİSİNDEYİZ”
Türkiye’nin zorlu bir döneme girdiğini belirten Hisarcıklıoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “2 yıl Türkiye olarak çok zorlu bir sürecin içerisindeyiz. Gerek iç gerek dış meseleler noktasında. Burada hepimiz farklı düşünebiliriz. Ama farklı düşüncemizi ortak akıl noktasında birleştirmemiz lazım. Eğer ortak akıl noktasında birleşip millet olarak birliğimize beraberliğimize kardeşlik hukukumuza bir zarar vermezsek o zaman 2015 sonrası bizi kimse tutamaz. Her şey gelip geçici burada. Başkanlık, yönetim, meclis, zenginlik, güzellik, gençlik, para, hepsi gelip geçicidir. Ama burada neyi en iyi yaparsak, neyi insanımız için yapabilirsek, insanları ayırt etmeden eşit şekilde yapabilirsek ne mutlu bize. Öteki tarafta inşallah Allah’ım hepimizi sınıfı geçenlerden eylesin.”
Konuşmaların ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Manisa Ticaret Borsası Başkanı Özkasap birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.