• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA TİCARET BORSALARINDAN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARINDA ORTAK TANITIM
MANİSA TİCARET BORSALARINDAN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARINDA ORTAK TANITIM19 Eylül 2013 Perşembe
Manisa Ticaret Borsası’nın da Üyelerini temsilen katıldığı, 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı Antalya Expo Center’da gerçekleştirildi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen fuarda, Türkiye’nin her yöresinden kültürel ve ticari değer kazanmış ürünleri yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluştu. 19-22 Eylül 2013 tarihlerinde  ziyarete açık olan fuarda Manisa Ticaret Borsası ,Akhisar Ticaret Borsası ve Alaşehir Ticaret Borsasının ortak standı yoğun ilgi gördü.
 
Fuarın ilk gününde,Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Habib Asan ve beraberindeki heyet ve çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi Manisa Standını ziyaret ederek Manisa'nın ürünlerinden tattı ve Borsa Üyesi Firmalar  ile Manisa Borsalarının çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
 
20 Eylül Cumartesi günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu da Manisa Standına ziyarette bulundu. Manisa Borsalarının Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliği yaptığı stand ziyaretinde TOBB Başkanı ve TOBB Heyetine Manisa’daki üzüm işletmelerinin yeni sezon üretimi iç ve dış pazara yönelik yüksek standarttaki çekirdeksiz kuru üzümü, zeytin ve zeytinyağı işletmelerinin özel ambalajlı ürünleri, yumurta, beyaz et, konservecilik ve pek çok sektörden Manisa’nın marka ürünlerinin sunumu yapıldı. Başkan Hisarcıklıoğlu ve Heyeti ise ziyarette Manisa’nın kalite odaklı ve vizyon sahibi marka ürünlerinin fuarda yer almasından duydukları memnuniyeti belirttiler. 
 
Fuarda ayrıca; Borsa Görevlileri tarafından, Manisa Borsalarına Üye Firmalar adına iş bağlantıları ve yeni pazarlar oluşturmaya yönelik iç ve dış piyasaya çalışan ziyaretçi firmalar ile görüşmeler yapıldı. Alınan iş notları ve firma bağlantılarının fuar sonunda ilgili Üyelere sunulacağı belirtildi.
 
Fuarda etkili olan diğer bir husus da; Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün temin etmiş olduğu materyaller ve  Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği’nin sağladığı bol miktardaki Mesir Macunu ile Manisa’nın tarihi ve kültürel değerlerinin de tanıtılması oldu.