• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Özkasap: "Zeytine Prim Desteği Memnun Edici"
Özkasap: 28 Ekim 2019 Pazartesi

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Resmi Gazete’de yayınlanması ile birlikte Türkiye’de ilk defa sofralık zeytine kilogram başı 15 kuruşluk prim desteği geldiğini belirterek, “Bizim derdimiz üreticimize kalıcı çözümler üretmek, günü kurtarmak değil. Zeytin üreticisine büyük katkıları olacağına inandığım prim desteği için Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize teşekkür ederim” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tane zeytine verilecek desteğin 2020 bütçesine konulduğunu açıkladı. Zeytine kilogram başına 15 kuruş prim desteğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylamasının ardından düzenleme Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, dünyada ve Türkiye’de stratejik bir öneme sahip olan sofralık zeytine prim desteği verilecek olmasının sektöre büyük katkısı olacağını belirtti. Özkasap, “Son 5-6 yıldır bu destek için büyük çabalar sarf edildi. Zeytin üreticisinin geleceği için büyük öneme sahip olan bu konu hakkında farklı dönemde görev yapan bakanlarımızı, milletvekillerimizi hazırladığımız dosyalarla sık sık bilgilendirdik. Sonunda yapılan düzenlemeyle tane zeytine verilecek destek 2020 yılı bütçesine konuldu” dedi.

 

ÜRETİM KAYIT ALTINA ALINACAK

“Bizim tek derdimiz üreticimize kalıcı çözümler üretmek, günü kurtarmak değil” diyen Başkan Özkasap, “Zeytinyağına sağlanan teşvikin sofralık zeytine de verilmesi gerektiğini uzunca bir süredir dile getiriyorduk. Prim desteği ile birlikte sofralık zeytin üretiminin kayıt altına alınacağını, kaliteli üretim ve tüketimin artacağını her platformda dile getirdik ve hep savunduk. Yapılan bu desteğin olumlu geri dönüşlerini önümüzdeki yıllarda hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

Sofralık zeytine verilecek teşvik sayesinde Türkiye’nin de İspanya ve İtalya gibi dünya genelinde lider bir oyuncu olabileceğini vurgulayan Özkasap, “Zeytine verilecek prim desteği ile bir taraftan ülkemizde yetişen zeytin üretimi kayıt altına alınırken, diğer taraftan rakiplerimizle sektörde rekabeti eşit şartlara getirmiş olacağız. Böylece haksızlık ortadan kalkmış olacak. Ayrıca bu destekle üreticimize katkı sağlamakla birlikte aynı zamanda ihracatçıya, sanayiciye ve tüketiciye de büyük faydası olacak. Sofralık zeytinde merdiven altı üretimin önüne geçilerek, halkımızın sağlıklı, güvenilir ürünler tüketmesine de katkı sağlayacak. Ayrıca bu destekle birlikte zeytin üretim ve tüketimin artması sağlanırken, sektörde haksız rekabette büyük ölçüde önlenecek” diye konuştu.

İLGİLİ RESMİ GAZETEYE ULAŞMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...