• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş Borsamız Canlı Hayvan Pazarını Gezdi
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş Borsamız Canlı Hayvan Pazarını Gezdi11 Ekim 2013 Cuma

Vali Savaş, beraberinde ,İl Emniyet Müdürürü Yunus Çetin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ve Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ile birlikte kurbanlık satışlarının devam ettiği Canlı Hayvan Borsası'nda incelemelerde bulundu.

Hayvan Pazarında üreticilerle buluşan Vali Savaş hayvan fiyatlarını sordu ve Manisa’nın hem satıcılar hem de alıcılar için bulunmaz bir kent olduğunu söyledi. Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap borsada doluluk oranının yüzde 100 olduğunu söyledi.Borsa Başkanı Sadık Özkasap “Kurban Bayramı içi tüm hazırlıkların yapıldığını,üreticilere ve hayvanlara yönelik tüm hijyen kurallarına uyulduğunu belirterek,burada oldukça sağlıklı bir ortam oluşturduk” dedi.

Ziyaret sonunda açıklama yapan Vali Abdurrahman Savaş,Manisa’ya hayvanlarını satmak üzere Urfa, Adana, Konya, Elazığ, Uşak, Ağrı ve Afyon gibi illerden gelen satıcılar var. Bu da demek oluyor ki Manisa’ya bir gelen bir kez daha geliyor. Başta Borsamız olmak Tarım İl Müdürlüğü, Emniyet ve Belediyemizin bu tesiste güzel işler yaptığını gösteriyor. Manisa’ya 5 yıldır üst üste doğu illerinden gelen üreticilerin olduğunu görmek sevindirici” dedi.

Vatandaşların Kurban Bayramını önceden kutlayan Vali Savaş, “Kurban Bayramı diğer bayramlarda olduğu gibi kaynaşma, bir araya gelme, yardımlaşma, dayanışma, birbirimizin hatırını sorma, ihtiyaçları görme, sorunlarını ve mutluluklarını paylaşmak için çok önemli günler. Kurban Bayramı’nın diğer bayramlara göre farklılığı var. Bu bayramda Kurban keserek, dini hükümlülüğümüzü yerine getirirken, aynı zamanda çevremizdeki ihtiyaçlarını de kolluyor, gözetliyoruz. Kurban kesemeyen vatandaşlarımızı bayramda ihmal etmemeliyiz. Bunları yaparken birkaç hususa dikkat etmeliyiz. Eğer hayvanları kendimizi kesmiyorsak, ehil insanlara kestirmeliyiz. Bunun için gerekli tedbirleri valilik olarak alacağız ve veterinerler hizmetinde sunacağız” diye konuştu.