• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA 7. TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
MANİSA 7. TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI 07 Kasım 2013 Perşembe
Üreticileri pazar ve teknolojiyle buluşturmak amacıyla düzenlenen  Manisa 7. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Törene Manisa Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi,  Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, oda başkanları ve temsilcileri, daire müdürleri, çiftçiler ve fuarda ürünlerini sergileyen firma yetkilileri katıldı. Manisa Valiliği, Manisa Belediyesi, Manisa Tarım İl Müdürlüğü, Manisa İl Genel Meclisi,  Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası ,Manisa Ziraat Odası ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin destekleriyle gerçekleştirilen fuarda, tarım sektöründe çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 85 firma ,200 markasıyla yer alıyor.Fuar, 10 Kasım 2013 Pazar gününe kadar devam edecek.
Sektörün dikkatini Manisa'ya çeviren Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı 100 bin ziyaretçinin gezmesi bekleniyor. Fuar, açık ve kapalı olmak üzere toplam 12 bin metrekare alanda kuruldu. Girişin ücretsiz olduğu fuar, 10:00 -20.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Fuar süresi boyunca ilçelerden ve köylerden ücretsiz otobüs seferleri düzenleniyor.7. Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı. Belediye Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve 85 firmanın 200 markayla katıldığı fuar,

Açılış töreninde konuşan Manisa Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, insanların teknolojik gelişmeleri takip edip değişimlere hazır olması gerektiğini belirterek, "Bu fuar, bu yönde atılmış küçümsenemeyecek bir adım ve önemli bir hizmettir. Fuarımız, kapalı ve açık alan olmak üzere 12 bin metrekare üzerine kuruldu. Girişleri her yıl olduğu gibi ücretsiz tuttuk. Çiftçilerimiz, Manisa'nın ilçelerinden ücretsiz taşınıyor ve kendilerine bu hizmet sunuluyor." dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ise Manisa'nın her geçen yıl hem tarım ürünlerini hem artırdığını hem de ihracatını geliştirdiğini söyledi. İlin 2011 yılında 584 bin ton olan tarım ürünü ihracatının 2012 sonu itibariyle 668 bin tona ulaştığını kaydeden Çebi, "İlimizdeki bu denli yoğun tarımsal ürünlerin üretimi ve bunların ihracata yönelik olarak işlenmiş olması, tabii ki yeni geliştirilen tarım ve tarımsal teknolojilerin sayesindedir, çünkü emek yoğun tarımdan daha çok makineli tarıma geçişte ilimizdeki en önemli kriterlerden bir tanesi de traktör varlığımızdır. İlimiz, 76 bin traktör sayısıyla Türkiye'de en çok traktör olan ildir.
Bu da şunu gösteriyor ki ilimizdeki girişimciler tarımsal üretime, makineleşmeye çok önem vermektedir ve tarım alet ve ekipmanlarında ülkemizde birinci sıraya yerleşmiştir. 2013 yılı itibariyle Kırsal Kalkınma ve Yatırımları Destekleme projesinden ilimize alet ve makine hibe programında yaklaşık bin 96 kişiyi hibe sözleşmesine davet ettik, bunlardan bin 66 kişiyle sözleşme imzaladık. Bunların hibe tutarı ise 5 milyon 250 bin liradır ki bunun proje bedeli 10,5 milyon liradır." şeklinde konuştu.
İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz da yedi yıldır fuar düzenlemenin nitelikleri yerine getirildiğini için önümüzdeki yıldan itibaren Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın uluslararası olacağını bildirdi.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Yalınalp, Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Açıkdil, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Genel Meclisi Başkanı Solmaz ,Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Çebi,Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ve diğer oda başkanları ile  birlikte kurdele keserek fuarı açtı.  Daha sonra beraberce stantlar gezildi.