• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ22 Nisan 2020 Çarşamba

Kısa Çalışma Ödeneği Bilgilendirme Semineri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) organizasyonunda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve ilgili bürokratların katılımı ile webinar aracılığıyla gerçekleştirildi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu seminerin açılışında yaptığı konuşmada, tarihin önemli kırılma noktalarından birisini hep beraber yaşadıklarını vurgulayarak, “İnsanlık ırk, din, zengin, yoksul ayrımı olmaksızın görünmeyen düşmanın tehdidi altında. Ülkelerin birinci önceliği, vatandaşlarının sağlığını koruyucu tedbirleri almak ve uygulamak oldu. Biz de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde,  Bakanlarımızla birlikte çalışıyoruz. Halkımızın sağlığını korumak ve bu sıkıntılı dönemi en az hasarla atlatmak için gayret gösteriyoruz” dedi.

Bu süreçte an ağır yüklerden birini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un üstlendiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Hem çalışanları ve işverenleri, hem de hane halkını ve aileleri korumak için, ekibinizle birlikte gece gündüz demeden çalışıyorsunuz. Biz de ilk günden itibaren sizle devamlı istişare içindeyiz. 81 İl’deki Odalarımızdan ve Sektör Meclislerimizden gelen sıkıntıları ve önerileri sizinle paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Salgının Türkiye’de görünmesiyle birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk’un hemen icraata geçtiğini anlatan TOBB Başkanı şunları kaydetti: “Öncelikle Kısa Çalışma Sisteminin kapsamını genişletti, başvuruları kolaylaştırdı. Bakanımızın girişimleriyle gün limiti ve belge sayısı azaltıldı. Başvuruların daha hızlı sonuçlanması için bunların elektronik ortamda yapılması sağlandı. Sistemin mevcut yapılanması, ödemelerin zamanında gerçekleşmesine engel olacaktı. Ödemelerin uygunluk incelemesi olmadan yapılabilmesi için sizden talepte bulunduk. Sizin de girişimleriniz sonucunda, gerekli yasal düzenleme geçen hafta yapıldı. Yine Bakanımızın talimatıyla, bakanlık birimleri iş dünyamıza yardımcı olmaya başladı. İŞKUR ve Oda Başkanlarımız birlikte, kamuoyuna Kısa Çalışmayı tanıtıp ve bilgilendirme yapılıyor”.

Kısa Çalışma Ödeneği’ne tahminlerin çok üzerinde başvuru olduğundan bazı aksamalar yaşandığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Bu süreçte yapılan başvuru sayısı, 15 yıllık dönemdeki sayının birkaç katına ulaştı. Yaşanan her sıkıntıyı Bakanlığımızla paylaşıyoruz. Bunların da kısa zamanda çözüleceğine inanıyoruz” dedi.

Hisarcıklıoğlu, bu sıkıntılı dönemi en az hasarla atlatıp, Türkiye’nin kalkınması için tekrar hep birlikte çalışmayı sürdüreceklerini söyledi.