• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
İhracatçı Firmalara Yönelik Stok Finansmanı Destek Paketi
İhracatçı Firmalara Yönelik Stok Finansmanı Destek Paketi26 Mayıs 2020 Salı

 

Sayın Üyemiz,

Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesinde yayınlanan habere göre; Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan tarafından ihracatçılar için yeni bir destek paketi açıklanmıştır. Söz konusu destek paketi kapsamında Covid-19 salgınının ihracatçılara yönelik olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla yeni Stok Finansman Destek Paketi’nin devreye alındığı anlaşılmaktadır. Türk Eximbank’ın stok finansmanına yönelik söz konusu kredisi mevcut koşullarda sipariş iptalleri ve talep düşüşü nedeniyle ürünlerini planladığı gibi satamayıp stokları artan ihracatçılarımıza kolaylık sağlayacağı belirtilmiştir.

Stok finansman destek paketi kapsamında KGF tarafından Türk Eximbank’a tanınan Hazine destekli kefalet limitinin toplam tutarı 10 milyar lira olarak belirlenirken kredinin detayları hakkında şu bilgiler paylaşılmıştır.

-Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatıyla TCMB kaynağından TL olarak kullandırılacak kredinin faizi yıllık yüzde 7,25, KGF komisyonu ise binde 5 düzeyinde olacak.

 

- Söz konusu kredi, TCMB kaynaklarından, azami 1 yıl vadeli ve Türk lirası olarak kullandırılacak.

- Kredi limiti, KOBİ’ler için 25 milyon TL, KOBİ Dışı firmalar için 50 milyon TL olacak.

- Kredi 01.01.2020 ile 31.03.2020 tarihleri arasındaki stok alım belgelerinin ibrazı halinde kullandırılacak.”

 

Söz konusu haberin ayrıntılarına ve Sayın Bakanın Covid-19 salgını kapsamında sağlanan diğer desteklere ilişkin açıklamalara aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize sunar, İyi çalışmalar dileriz.

 

Habere ulaşmak için TIKLAYINIZ.