Çekirdeksiz Kuru Üzüm Kalitesinin Artırılması
23 Ağustos 2020 Pazar
Sayın Üyemiz,
Çekirdeksiz kuru üzüm kalitesinin artırılması, son yıllarda ihracatçılarımızın alıcıları ile en önemli sorunlarından biri haline gelen ihracat partilerinde uygun olmayan çuval kullanımından kaynaklı naylon iplik parçası bulunması ve çuvallara aşırı ürün doldurulması sonucunda üzüm tanelerinde zedelenme ve topaklanma gibi sorunlara çözüm bulunulabilmesi amaçlarına yönelik olarak, Kuru Üzüm Kurulunun tavsiyesi çerçevesinde, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu’nca;
2020/21 çekirdeksiz sezonundan itibaren ihracatçı firmalarımızca yeni, temiz ve tercihen UV katkılı 50 kg’a kadar olan naylon kanaviçe çuvallarda ürün teslim alımında çuval darası düşülmemesi, diğer taraftan prensip olarak 50 kg üzeri olan ve ayrıca gübre, yem vb. kirli ve bulaşık çuvallarda olan kuru üzümlerin kabul edilmemesi kararlaştırılmıştır.
Bilgilerinize sunar, İyi çalışmalar dileriz.