• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında
Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında07 Aralık 2020 Pazartesi

Sayın Üyemiz; 

1 Aralık 2020 Tarih ve 31321 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kısa Çalışma Ödeneği hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararı'na ilişkin "Bilgi Notu" aşağıda dikkatlerinize sunulmuştur.
 
Saygılarımızla.
 
 
BİLGİ NOTU
 
 
Kısa Çalışma Ödeneği Yeni Başvuruları
 
-Kısa çalışma ödeneğinde yeni başvuru alınmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararı 1 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.
 
-Kısa çalışma ödeneği başlama tarihi 1 Aralık 2020 tarihi veya sonrası olarak bildirilebilecektir.
 
-Kısa çalışma ödeneği olarak ödenen süreler, işçilerin işsizlik ödeneklerinden mahsup edilmeyecektir.
 
Kimler Başvurabilir?
 
-COVID-19 nedeniyle 30 Haziran 2020’ye kadar kısa çalışma ödeneğine başvurmayan iş yerleri, 31 Aralık 2020 tarihine kadar İŞKUR'a başvurmaları durumunda 1 Aralık 2020 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreye kadar kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilecektir.
 
-30 Haziran 2020 tarihine kadar COVID-19 nedeniyle zorlayıcı sebep kaynaklı kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri daha önce kısa çalışma uygulamasından yararlanmayan işçilerini de bildirerek başvuru yapabilecektir.
 
-Daha önce COVID-19 nedeniyle zorlayıcı sebep kaynaklı kısa çalışma başvurusunda iş yerlerinde kısa çalışma ödeneğinden yararlanan işçileri için yeni bir başvuruya gerek olmadığını gibi uzatma kapsamında kısa çalışma ödeneğinden yararlanmaya devam edebileceklerdir.
 
Nasıl Başvuru Yapılır?
 
-Kısa çalışma ödeneğinde yeni başvurular 1 Aralık 2020 tarihi ile alınmaya başlamıştır.
 
-Kısa çalışma başvuruları sadece e-Devlet üzerinden 31 Aralık 2020'ye kadar yapılabilecek, bunun dışında posta/e-posta kanalı ile herhangi bir başvuru alınmayacaktır.
 
-Başvuru Adresi: www.turkiye.gov.tr/iskur-kisa-calisma-odenegi-basvurusu
 
-Detaylı Bilgi: www.iskur.gov.tr/isveren/kisa-calisma-odenegi