• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA TİCARET BORSASI AKREDİTE OLARAK HİZMET KALİTESİNİ BİR ÜST SEVİYEYE DAHA TAŞIDI
MANİSA TİCARET BORSASI AKREDİTE OLARAK HİZMET KALİTESİNİ BİR ÜST SEVİYEYE DAHA TAŞIDI15 Ocak 2014 Çarşamba
14 Ocak 2014 Salı günü Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde gerçekleştirilen; Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ile birlikte Meclis Başkanı Ergun Türek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Bilgin ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Hekimci’nin de katıldığı Sertifika Töreninde;  Manisa Ticaret Borsası Akreditasyon Belgesini, Borsacılık hizmetlerini sürekli daha üst seviyelere taşımak üzere TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ndan teslim aldı.
 
Manisa Ticaret Borsası’nın Akredite olmasıyla ilgili Başkan Sadık Özkasap ise şunları belirtti:
“-Manisa Ticaret Borsası, bugüne kadar; kanunla düzenlenen vazife sahalarının yanında temsil ettiği özel sektör camiasının da desteğiyle toplumsal ve ekonomik fayda üretmek için Üyelerinin ve Kamunun yararını sürekli ön planda tutmaya çalışmıştır. Değişen ve gelişen şartlara uyum sağlamak ve hizmetlerini daha iyi standartlarda hayata geçirmek için Manisa Ticaret Borsası Yönetimi, 2013 yılını ise ayrı bir milat olarak kabul etmiştir. Bir yıldır sürdürülen yoğun ve özverili çalışmalar neticesinde; Üyelerimize en iyi hizmeti vermek ve Manisa Ticaret Borsası Üyelerinin ihtiyaç duydukları konularda daha prestijli olarak temsil edilmesi için gerekli şartlar sağlanmış ve nihai olarak EUROCHAMBRES (Avrupa Odalar Birliği) ve İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile İngiltere ve Almanya Oda Sistemlerinin en iyi uygulamaları dikkate alınarak oluşturulan TOBB Akreditasyon Sistemi Dahilinde yapılan denetimlerin de başarılı geçmesiyle “5 Yıldızlı Hizmet Veren Akredite Borsa Sertifikası alınmıştır. Böylece 2013 yılında Türkiye Standartları Enstitüsünden ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’nin alınmasının ardından Borsamız ve Üyelerimiz adına çifte mutluluğa sahip olunmuştur.” 
 
Akreditasyon Sertifikası, Londra’da, Paris’te, Berlin’de oda/borsa üyeleri hangi hizmeti alıyorsa, bizim Borsamızda da üyelerimizin aynı kalitede hizmet alacağının garantisidir. Son iki yılda sürekli gelişime odaklanan insan kaynakları ve yönetim anlayışımızla kendi içimizde yaptığımız gelişim açılımına ek olarak; Üyelerimize ve yerel gündeme de özel olarak kulak verdik. Süreç içerisinde yaptığımız paydaş çalıştayları,anketler, üye ziyaretleri, veri analizleri, seminer ve eğitim gibi pek çok çalışma vasıtasıyla ve ayrıca Üyelerimizden, Meclisimizden ve Manisamızda sürekli işbirliği içerisinde olduğumuz Kurumlardan aldığımız fikir ve görüşlerin de dikkate alınmasıyla teknik alt yapı ve hizmet donanımımızı yeniledik. Aynı zamanda yeni iletişim politikamızla; Üyelerimizden gelen konuların ilgili Bakanlıklara aktarılması, temsil ve lobi fonksiyonumuzu da geliştirdik. 20 Aralık 2013 tarihinde Türk Akreditasyon Kurumu’na bağlı Türk Loydu Denetçisi tarafından yapılan denetim neticesinde de Akredite Borsa olmaya hak kazandık.
 
Gelinen aşamada, bu sürece ilgi gösteren Tüm Üyelerimize ve çalışmalara sahip çıkan Meclis Üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Üyelerimizden aldığımız güç ve motivasyonla; artık 5 yıldızlı bir kurum olan Manisa Ticaret Borsası, hizmet çıtasını daha da yukarılara çıkartacaktır. Üyelerimiz başta olmak üzere Manisa ve Ülkemiz ekonomisine katkımızı artırarak sürdüreceğiz" dedi.
 
 
 
Tören Konuşmasında TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise Akredite olan Oda ve Borsaların neden "5 Yıldızlı" olarak tanımlandığını belirtti:
 ''Bugün beş yıldızlı bir otel nasıl diğerlerinden hiç gitmeseniz dahi ayırt edilebiliyorsa ve müşterisine nasıl hizmet veriyorsa, 5 yıldızlı oda ve borsalar da bu kalitede hizmet verecek, çünkü akredite Oda ve Borsalarımız üyeleri ve temsil ettikleri özel sektör için yol açan, yol gösteren kurumlar haline geliyorlar. Artık hizmet kalitesini arttıran Oda ve Borsalarımızdan aldığımız sektörel bilgiler, üyelerinin ihtiyaçları ve sıkıntılarının giderilmesine yönelik bilgilerle, bilgi ihraç eder durumdayız. Bugün 57 İslam ülkesine Oda ve Borsacılık sistemiyle ilgili eğitim veriyoruz. Kazakistan, Türkiye’deki sistemi uygulamak üzere harekete geçti. Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı’nı ise Ülkemizi ziyaretinde Alman oda sisteminin dünyanın en iyisi olarak bilindiğini, ama onların da artık bizim oda ve borsalarımızdan öğrenecekleri çok şeylerin olduğunu belirtti.
 
İş dünyası olarak Oda ve Borsalarımızla hep büyük resme odaklandık Çünkü bizim sorumlu olduğumuz kitle, Türkiye’yi taşıyan kitle. Oda ve Borsalarımız; Türk Ticaret Kanunu’nun değiştirilmesi sürecinde özel sektörün üzerindeki 6 milyar TL’lik yükün kaldırılmasında, 17 çeşit tutukluluk hali riskinin ortadan kaldırılmasında, çekte riski bitiren takip programının oluşturulmasında, ticaret sicilinin elektronik ortama taşınmasında, ihracatı kolaylaştıran ve maliyetleri düşüren gümrük kapıları modernizasyonlarında, BALO Projesinde ve burada belirtmeye vaktimizin yetmeyeceği ancak Odalar ve Borsalar ne iş yapar sorusuna fazlasıyla cevap sunan pek çok konuda büyük çabalar sarf ettiler. Özellikle Kalite ve Akreditasyon çalışmaları kapsamındaki Oda ve Borsalarımız görüş ve önerileriyle Ülke ekonomisine önemli katkılar sağladılar.”
 
 

                                                                                                                            SERTİFİKA TÖRENİ BASIN YANSIMALARI