"Güvenli Ticaret Sistemi - Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı" Tanıtım ve Bilgilendirme Webinarı
05 Şubat 2021 Cuma

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile T.C. Ziraat Bankası işbirliğinde oluşturulan, Manisa Ticaret Borsası’nın da Üyelerinin tahsilat garantili bir sistemde piyasa döngüsünü ve nakit akışını kolaylaştırmak, Üyelerine yeni bir bankacılık hizmetiyle ticari mal alım-satımlarında uygun koşullarda ve daha kolay bir finansman imkânı sağlamak amacıyla T.C. Ziraat Bankası ile protokol yaptığı; “Güvenli Ticaret Sistemi - Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı” Projesinin tanıtımı, proje ürünü finansman hizmetinin uygulanışı ve nasıl yararlanılacağına ilişkin, 08.02.2021 Pazartesi Günü Saat 14:00’da, Manisa ve İlçelerinde Oda ve Borsa Üyesi İşletmelere yönelik bilgilendirme webinarı düzenlenecektir. Projeden faydalanmaya davet eder, Katılım Linklerini ve Proje Özetini aşağıda bilgilerinize sunarız.

Toplantıya Katılım Sağlanacak Linkler  :

Turgut Gülcihan Sunumu ile Yapılacak  Toplantıya Katılım:

Toplantı bağlantısından katıl

Toplantı numarasıyla katıl

Toplantı numarası (erişim kodu): 182 128 2636

Toplantı parolası: 1863

Mobil cihazdan katılmak için dokunun (sadece katılımcılar)

+1-415-655-0001,,1821282636## US Toll

Telefon ile katılın

+1-415-655-0001 US Toll

Küresel çağrı numaraları

Video sisteminden veya uygulamasından katılın

Ara 1821282636@ziraatteknoloji.webex.com

Ayrıca 173.243.2.68 numarasını çevirip toplantı numaranızı girebilirsiniz.

Microsoft Lync veya Microsoft Skype Kurumsal'ı kullanarak katılın

Ara 1821282636.ziraatteknoloji@lync.webex.com

Volkan Günal Sunumu ile Yapılacak Toplantıya Katılım:

Toplantı bağlantısından katıl

Toplantı numarasıyla katıl

Toplantı numarası (erişim kodu): 182 913 8340

Toplantı parolası: 1863

Mobil cihazdan katılmak için dokunun (sadece katılımcılar)

+1-415-655-0001,,1829138340## US Toll

Telefon ile katılın

+1-415-655-0001 US Toll

Küresel çağrı numaraları

Video sisteminden veya uygulamasından katılın

Ara 1829138340@ziraatteknoloji.webex.com

Ayrıca 173.243.2.68 numarasını çevirip toplantı numaranızı girebilirsiniz.

Microsoft Lync veya Microsoft Skype Kurumsal'ı kullanarak katılın

Ara 1829138340.ziraatteknoloji@lync.webex.com

BANKKART BAŞAK TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMANININ FAYDASI (ÖZET) :

Kredi Kartı türevinde pratik ve güvenli bir finansman sisteminin oluşturulduğu Protokol ile;
Manisa Ticaret Borsası'na Üye İşletmelerin tahsilat garantili bir sistemde piyasa döngüsü ve nakit akışlarının kolaylaştırılması, yeni bir bankacılık hizmetiyle Üye İşletmelere ticari mal alım-satımlarında uygun koşullarda ve daha kolay bir finansman imkânı sağlanması ve böylece piyasalara uzun vadeli canlılık kazandırılması amaçlanmıştır.

Bu sistem sadece tedarik zincirinde birbirine entegre olmuş, tedarikçi ve alıcıları banka üzerinde oluşturulan kapalı devre bir sisteme tanımlanmış, ticari işletmeler arasında Ziraat Bankası Garantörlüğünde uygulanacaktır. Her satış bu kapsamda değerlendirilemeyecektir.

Ürünün Satıcılar (Tedarikçi) Açısından Faydaları:
- Tahsilat riskinin sıfıra indirilmesi
- Esnek vade ve taksit imkânları ile daha fazla satış yapabilme imkânı

Ürünün Alıcılar Açısından Faydaları:
- Finansmana kolay erişim: Ödemeleri taksit ve vadeler ile yapma imkânı
- Kredi/çek kullanmadan kendi tedarikçisi ile banka üzerinden ticaret yapması
- Artan kredi limitleri

SİSTEM:
- Alım-satım işlemleri POS cihazları üzerinden işlemektedir.
- Tedarikçilerin (Satıcı), POS cihazlarına özel bir yazılım yüklenecektir.
- Alıcılara ise, ticari kredi kartı tahsis edilecektir.
Bu proje ile tedarikçiler mal teslim ettiği ve alacak kaydettiği firmaların ödemelerini POS cihazı aracılığıyla Esnek Vade Seçeneği ve Eşit Taksit Seçeneği olmak üzere iki farklı seçenek ile alabilecektir.

ÖRNEK OLARAK;
Tedarikçi, 100.000 TL'lik bir mal sattığında, pos cihazına 18 aya kadar aylık ya da 3 aylık eşit taksitlerle ödeme alabilecek.

Aynı şekilde tedarikçi, 100.000 TL'lik mal satışını, tıpkı bir çek gibi maksimum 540 gün olmak üzere vadeli bir şekilde yapabilecektir. Bu durumda 540 gün sonra yapacağı tahsilatta herhangi bir problem yaşamayacaktır çünkü muhatabı artık banka olacaktır. Tahsilatı da bankadan yapacaktır.

Kart limiti tahsisatı bankacılık koşullarında firmanın risk durumuna göre banka tarafından belirlenecektir. Herhangi bir üst limit bulunmamaktadır.

Herhangi bir sektör kısıtlaması yoktur. TOBB’ne bağlı Oda ve Borsa Üyesi Firmalar bu imkândan faydalanabilecektir.