• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
SGK?nun TARIMSAL E-KESİNTİ PROGRAMI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ YAPILDI
SGK?nun TARIMSAL E-KESİNTİ PROGRAMI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ YAPILDI24 Ocak 2014 Cuma
Manisa Ticaret Borsası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminere SGK Manisa İl Müdürü Murat Saygı, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Serbest muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Sadık İrier, Borsa Yönetim Kurulu, Borsa Meclis Üyeleri, Tarımsal Ürün Alımı Yapan İşletme Temsilcileri ve Muhasebeciler katıldı.
 
Seminerin açılış konuşmasını yapan Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap;
 
“Bilindiği üzere ülkemizde başlatılan sosyal güvenlik reformu çerçevesinde,hem ülke ekonomisinin kayıpsız büyümesi, hem işverenlerin, hem de çalışanların çalışma hayatlarında ve bundan etkilenen diğer bireysel hayatlarında sağlıklı ve adil bir sosyal güvenlik sisteminin hayata geçirilebilmesi için son yıllarda bazı yapısal düzenlemeler üzerinde çalışılmaktadır.
 
Bu Kapsamda, müstahsil Alımlarında tevkifat kesintisi olarak bilinen, 2014 yılı başından itibaren %2 olarak Ve E-Kesinti programı üzerinden uygulanması zorunlu hale gelen tarımsal kesinti sistemi de üretici, ticari firma ve muhabe hizmetleri tarafları olarak hep birlikte uyum sağlamamız gereken ortak çalışma konularımız arasındadır.
 
Bugünkü program içeriğimiz de bu doğrultuda hazırlanmıştır. soru cevap bölümlerinde alınan notlarla da gelişen tarımsal ekonomimizin itici gücü olan üreticilerimizin ve özel sektörümüzün uygulamaya ilişkin karşılaştığı zorluklar ilgili mercilere mutlaka iletilecektir”.diye konuştu

SGK İl Müdürü Murat Saygı ise;
Prim borcu olup da herhangi bir ürünü satan çiftçinin satış tutarından 01.01.2014 tarihinden itibaren %2 oranında kesinti yapılmaya başlandığını belirterek Prim borcu olmayan ya da muafiyet belgesi bulunan çiftçiden kesinti yapılmayacağını ifade etti.
 
SGK İl Müdürlüğü Tevkifat Birimi Sorumlusu Ahmet Ağır’ın yaptığı sunumla katılımcılara, sistemin getirdiği yükümlülükler ve uygulama ayrıtılar aktarıldı. Seminer soru cevap bölümüyle tamamlandı.
 
 

E-Kesinti Programı Kullanım klavuzu için butona basınız >>> 

 

Tarımsal Kesinti Videosu