• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
TKDK MANİSA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ?NCE 12. ÇAĞRI DÖNEMİ BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI
TKDK MANİSA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ?NCE 12. ÇAĞRI DÖNEMİ BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI07 Şubat 2014 Cuma
Manisa Ticaret Borsası Hizmet Binası Konferans Salonu'nda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü işbirliği ile IPARD (AB'ne Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma) Programının tanıtımı, Hibe Programları kapsamında 12. Başvuru Döneminde desteklenecek faaliyetler, proje hazırlama ve başvuru koşulları ile ilgili "Bilgilendirme Semineri" düzenlendi.
 
TKDK İl Koordinatörü Ahmet Işık’ın da bizzat sunum yaptığı, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Cahit Yayman ve Mahmut Bilgin’in evsahipliğinde yapılan seminere Borsa Meclis Üyeleri, Borsa Üyesi Firmalar ile Manisalı İşletmeci ve Üreticiler katıldı.
 
Seminerin açılış konuşmalarında Manisa Ticaret Borsası Başkan Vekili Mahmut Bilgin: “-Bilindiği üzere; T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca onaylanan Manisa'nın yeni “Yerel Ürünler Listesi"ne özellikle "üzüm, zeytin, zeytinyağı ve hammaddesi bu ürünler olan çeşitli gıda üretiminin de dahil edilmesiyle; TKDK’nın 12. Başvuru Çağrı Dönemi'nde IPARD programı destekleri Manisa'daki faaliyet konularını daha geniş bir şekilde kapsar hale geldi. Bu çerçevede bizler de; programın artan potansiyeli itibariyle AB ve Ulusal kaynaklardan tahsis edilen fonların Manisa’da daha etkin şekilde kullanılmasının sağlanması bakımından, Manisa ve Ülke Ekonomisi adına proje sayımızın artması için bu Semineri bir kez daha düzenleme gereği duyduk ve faydalı olmasını temenni ediyoruz” dedi.
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Manisa İl Koordinatörü Ahmet Işık ise yaptığı konuşmada Kurumun kuruluş amaçları, çalışma prensipleri ve destek programlarının esasları hakkında ön bilgilendirmede yaptıktan sonra destek tedbirleri ile ilgili sunumda bulundu.
 
Bilgilendirme sunumlarının ardından yapılan soru-cevap bölümüyle tamamlanan seminerin sonunda Borsa Yönetimi ve İl Koordinatörlüğü adına; altyapı yenileme, kapasite arttırma ve iş geliştirme girişiminde bulunmak isteyen tüm Manisalı işletmelere ve üreticilere çalışmalarında başarı temennilerinde bulunuldu ve daha ayrıntılı proje bilgilendirmeleri için TKDK İl Koordinatörlüğü’ne her zaman başvurulabileceği vurgulandı.