• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
TOBB Nefes Kredisi 2021
TOBB Nefes Kredisi 202101 Haziran 2021 Salı

 

 

Değerli Üyemiz,

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliği ve 10 bankanın katılımıyla 1 Haziran 2021 tarihini itibariyle Başvuru ve Uygulama Süreci başlayan “2021 Nefes Kredisi” projesine Borsamız da KOBİ Statüsündeki  Üye İşletmelerimizin faydalanması amacıyla kaynak aktarmış ve destek vermiştir.

 

Nefes Kredisi ile ilgili temel bilgiler aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Borsa Üye Faaliyet Belgesi haricindeki diğer Kredibilite ve İstenilen Belgeler bakımından Kredi şartları ile ilgili detaylı bilgi ise Projeye dahil olan Banka Şubeleri tarafından verilmektedir.

1)     Nefes Kredisi; Ziraat Bankası, Vakıfbank,  Halkbank, İşbankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankaları şubelerinden kullanılabilir.

2)     Kredi kullanımı 1 Haziran 2021 Salı günü başlayacaktır.

3)     Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yıllık %17,50’dir.

4)     Kredi vadesi, ilk 6 ay anapara ve faiz geri ödemesiz, takip eden 12 ay eşit taksitli olmak üzere toplam 18 aydır.

5)     Krediden 2020 yılı cirosu, 2019 yılı cirosuna göre %25 düşük olan üyeler faydalanabilecektir. 2019 yılı ve sonrasında kurulmuş şirketler için bu şart aranmayacaktır. Ciro kaybı koşulu kredi kullandırımı yapan banka tarafından kontrol edilecektir

 

6)     Kullandırılacak kredi tutarı; 2020 yılı cirosu ;

1 milyon TL altında olan işletmeler azami 50.000 TL,

1 milyon TL ve 10 milyon TL (dahil) arasında cirosu olan işletmeler azami 200.000 TL. kullanabilecektir.

7)     Kredi başvurusu yapmak isteyen üyelerimiz borsamızdan “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu içindir” ibaresi ile faaliyet belgesi aldıktan sonra bu belge ile yukarıda yazılı 10 bankadan bir tanesine kredi başvurusu yapabilir.

8)     Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir. Ancak, şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda, müşterinin talebi üzerine, maddi teminat istenebilecektir

9)     Kredi değerlendirmesi başvuru yapılan banka ve KGF tarafından yapılacaktır. Olumlu sonuçlanması durumunda “Nefes Kredisi” kullandırılacaktır.

10)  Protokol imzalanan bankalar KGF'ye ödenecek %0,03 (onbinde üç) kefalet başvuru bedeli ve komisyonu ile %1 banka komisyonu dışında herhangi bir masraf ve komisyon talep etmeyeceklerdir.

Borsamızdan Faaliyet Belgesi alınması sonrasındaki tüm kredi başvuru ve kullanım süreci, Bankalar tarafından yürütülecektir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Manisa Ticaret Borsası