• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
TOBB NEFES KREDİSİ-2021 KRİTER DEĞİŞİKLİĞİ HAKKINDA!
TOBB NEFES KREDİSİ-2021 KRİTER DEĞİŞİKLİĞİ HAKKINDA!22 Haziran 2021 Salı

 

 

 

Değerli Üyelerimiz,

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ Statüsündeki Üye İşletmelerimize uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliği ve 10 bankanın katılımıyla 1 Haziran 2021 tarihini itibariyle Başvuru ve Uygulama Süreci başlayan “2021 Nefes Kredisi projesine Borsamız da KOBİ Statüsündeki  Üye İşletmelerimizin faydalanması amacıyla kaynak aktarmış ve destek vermiştir.

 

Geçen süre zarfında daha fazla İşletmenin Projeden faydalanması için ise; Daha önce duyurusu yapılan Başvuru Kriterleri arasındaki "2019 Yılına Göre %25 Ciro Kaybı Yaşanmış Olması" Kriteri, Bugün (22.06.2021) itibariyle kaldırılmıştır. 

 

Nefes Kredisi ile ilgili "Revize Edilmiş" Temel Bilgiler aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

 

1)     Nefes Kredisi; Ziraat Bankası, Vakıfbank,  Halkbank, İşbankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankaları şubelerinden kullanılabilir.

2)     Kredi kullanımı 1 Haziran 2021 Salı günü itibariyle başlamıştır.

 

3)     Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yıllık %17,50’dir.

4)   Kredi vadesi, ilk 6 ay anapara ve faiz geri ödemesiz, takip eden 12 ay eşit taksitli olmak üzere toplam 18 aydır.  

5)     Kullandırılacak kredi tutarı; 

2020 yılı cirosu ;

1 milyon TL altında olan işletmeler için azami 50.000 TL.

1 milyon TL ve 10 milyon TL (dahil) arasında olan işletmeler için azami 200.000 TL. 

6)     Kredi başvurusu yapmak isteyen Üyelerimiz Borsamızdan “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu içindir” ibaresi ile Faaliyet Belgesi aldıktan sonra bu belge ile yukarıda yazılı 10 bankadan bir tanesine kredi başvurusu yapabilirler.

7)     Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir. Ancak, Şahıs İşletmelerinde Üçüncü Şahıs Kefil bulunamaması durumunda, müşterinin talebi üzerine, maddi teminat istenebilecektir

8)     Kredi değerlendirmesi başvuru yapılan banka ve KGF tarafından yapılmaktadır. Olumlu sonuçlanması durumunda “Nefes Kredisi” kullandırılmaktadır

9)  Protokol imzalanan Bankalar KGF'ye ödenecek %0,03 (onbinde üç) kefalet başvuru bedeli ve komisyonu ile %1 banka komisyonu dışında herhangi bir masraf ve komisyon talep etmeyeceklerdir.

Borsamızdan Faaliyet Belgesi alınması sonrasındaki tüm kredi başvurusu ve kullanımı süreçleri, Bankalar tarafından yürütülecektir. İstenilen Diğer Belgeler ve Kredibilite bakımından Oda ve Borsalar, yapılan protokol kapsamında referans verememektedir.

 

Fayda sağlaması ve ekonomimize güç katması temennisiyle,

Bilgilerinize sunarız.

 

Saygılarımızla,

Manisa Ticaret Borsası