• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
"Kurbanlık Hayvan Kulak Küpesi Toplama Kutuları" İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne Teslim Edildi
09 Temmuz 2021 Cuma

Manisa Ticaret Borsası tarafından yaptırılan “Kurbanlık Hayvan Kulak Küpesi Toplama Kutuları” Manisa Canlı Hayvan Borsasında  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ve ilgili Şube Müdürleri ile Teknik Personelin katılımıyla  kutuları İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teslim etti.

Başkan Sadık Özkasap, “Vatandaşlarımızın kestikleri kurbanlık hayvanların küpelerini bu kutulara atmalarını rica ediyoruz. Kutularda biriken küpeler İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Bakanlık kayıt sistemlerinden düşülecek ve bu sayede hayvancılık istatistikleri güncel olarak tutulacaktır” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ise “Manisa Ticaret Borsamıza teşekkür ediyoruz. Kurumlar arası işbirliği ve diyalog sayesinde iyi bir kurban sezonu geçireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Manisa Canlı Hayvan Borsasında bir araya gelen Ticaret Borsası Yöneyim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ali Gök, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Taner Özalp, Manisa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mutlu Karakaş ayrıca Hayvan Pazarında gözlem yaparak satıcılarla bir araya geldi. 

YERİNDE İNCELEME YAPILDI

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ve beraberindeki heyetle birlikte kurbanlık hayvan satıcılarını ziyaret eden Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap satıcılardan “Kurban Hizmetleri Komisyonu”nca alınan kararlara uymalarını istedi ve padokları yerinde inceleyerek sorun, talep ve önerileri dinledi. 

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

-“2021 yılı Kurban Pazarımız ilgili tebliğ ve yönetmeliklere uygun olarak faaliyetine geçtiğimiz Cumartesi gününden itibaren başladı. Kantar, Su, Aydınlatma ve Elektrik gibi temel ihtiyaçlar için verilen hizmetlerden ek ücret alınmayan Manisa Ticaret Borsası Canlı Hayvan Borsamız 50 bin M2 alan üzerine kurulu ve tesisimizde 135 küçükbaş, 52 büyükbaş padok bulunuyor. Haziran ayında başlatılan ve halen devam eden padok tahsis işlemleri neticesinde, Türkiye’nin her yöresinden tesise ilgi gösteren üreticilerimizin de talepleriyle sorumlu yönetici Veteriner Hekim kontrolünde, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün de teknik ve idari olarak destekleyici işbirliğinde her sene olduğu gibi 2021 yılında da çok seçenekli ve yeterli sayıda Canlı Hayvan arzına sahip bir kurban pazarı hizmeti Manisalılara sağlanmış olacak. Vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte Modern bir pazar ortamında, akşam saatleri de dahil haftanın her günü diledikleri zamanda kurbanlık alımlarını yapabilmeleri için, gece aydınlatması, mescidi ve kafeteryası da bulunan tesisin tüm alt ve üst yapı unsurlarıyla genel bakımları da haftalar öncesinden yapılmış durumdadır. Çevre düzeni ve temizliği, ilaçlanması, can ve mal güvenliğinin temini, hayvan sağlığı ve nakillerinin kontrolü gibi vatandaşlarımızın huzur ve güvenine ilişkin hususlarda ise İl Kurban Hizmetleri Komisyonumuzca alınan kararalar da dikkate alınarak Manisa Büyükşehir Belediyemiz Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Haşere İle Mücadele Şube Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyemiz Zabıta Daire Başkanlığı Güvenlik Şube Müdürülüğü, Şehzadeler Belediyemiz, İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Alay Komutanlığımız ile işbirliği içinde her yıl olduğu gibi bu yıl da gerekli önlemler alındı. Bizler de Kurban Pazarının üreticilerimiz için bereketli, vatandaşlarımız için ise alacakları kurbanlıklarla Allah katında hayırlı olmasını diliyor, destek veren tüm kurumlarımıza ve çalışma ekiplerine teşekkürlerimizi sunuyoruz”

İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk burada yaptığı açıklamada Müdürlük olarak Kurban Bayramı süresince kurbanlık hayvan denetimlerine aralıksız olarak devam edeceklerini söyledi.

Öztürk şöyle konuştu; - “Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de COVİD-19 salgını tehlikesi devam etmektedir. Bu nedenle her alanda olduğu gibi kurbanlık hayvan alımı ve bayramda kurban kesimi esnasında da tedbirlere riayet etmek, insan ve toplum sağlığı açısından da büyük bir önem taşımaktadır. Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle İlimizde “Kurban Hizmetleri Komisyonu” toplanmış, COVİD-19 kapsamında alınması gereken tedbirler de göz önünde bulundurularak Kurban Satış ve Kurban Kesim Yerlerini belirlemiştir. Komisyonca, İlimizde toplam 17 Kurban Satış Yeri ve 34 adet Kurban Kesim Yeri belirlenmiş olup bu yerler İl Müdürlüğümüz web sitesinde ilan edilmiştir. Kurban Satış Yerlerine hayvan girişleri başlamış olup İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bizler de satış ve kesim noktalarında denetimler yaparak hem insan sağlığı hem de hayvan sağlığını koruma, zoonotik hastalıklara karşı gerekli önlemleri alma noktasında hizmet vermekteyiz. 2020 yılında İlimizde 24 bin 531 adet büyükbaş, 99 bin 750 adet küçükbaş Kurbanlık hayvan kesilmiş olup, 2021 yılı için İlimizde hâlihazırda 21 bin 660 adet büyükbaş, 105 bin 880 adet küçükbaş Kurbanlık hayvanımız bulunmaktadır. Bununla birlikte diğer İllerden de İlimize kurbanlık hayvan sevkleri olmaktadır. Dolayısıyla İlimizde 2021 yılı Kurban Bayramı için kurbanlık hayvan sıkıntısı yaşanmayacaktır. Bakanlığımız, “HaySag” ve “Türkvet” isimli mobil uygulamaları ve https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr/ sitesini aktif olarak kullanıma açmış olup, vatandaşlarımız bu uygulamalardan kurbanlık hayvanlarının tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerine ulaşabilirler. Vatandaşlarımız Kurbanlık hayvanlar ile ilgili her türlü bilgi için İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizi ziyaret edebilirler. Tüm Vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını en kalbi duygularımla kutluyorum”