Tarımsal Ekonomimizin çok daha iyi noktalara taşınması için!
Tarımsal Ekonomimizin çok daha iyi noktalara taşınması için! 27 Şubat 2014 Perşembe
Manisa Ticaret Borsası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Bilgin, Meclis Başkan Yardımcısı Taner Özalp, Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Hekimci ve Disiplin Kurulu Üyesi Levent Örülüer’den oluşan Yönetim Heyeti, önceki gün gerçekleştirilen ziyarette, Şehzadeler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adnan Özten’e Büyükşehir yapılanması sonrasındaki çalışmalarında başarılar dilediler.

Manisa’daki tarımsal faaliyetlerin genel yapısı ve gelişimi ile ilgili hususların da görüşüldüğü ziyarette, iki Kurum arasında işbirliği ile gerçekleştirilebilecek faaliyetler üzerinde duruldu. Manisa Ticaret Borsası’nın tarım alanlarının ve üreticinin korunması, prim sistemleri, verimlilik ve üretilen katma değerin artırılması gibi konularda oluşturulan komisyonlardaki çalışmalarının da ele alındığı bölümde; İlçe Müdürü Adnan Özten; “İlçe Müdürlüklerinin sorumluluk alanlarının belirlenmesi sonrasında komisyon çalışmalarının da alt komisyonlarla ayrıntılandırılacağını ve Manisa Ticaret Borsasının bu komisyonlarda da yer almasının ayrıca faydalı olacağını vurguladı.”

Manisa’nın gün geçtikçe artan üretim çeşitliliği, miktarı ve kalitesiyle sadece ulusal değil, uluslararası arenada da önemli bir üretim merkezi olduğunun belirtildiği görüşmelerde; Manisa’nın çok daha iyi noktalara taşınması için ürünlerin tanıtımı, sektörel kalite, verimlilik, modernizasyon, eğitim gibi konularda birlikte proje hazırlama ve yurtdışında araştırma çalışmaları organize edilebileceği hususlarında fikir birliğine varıldı.

Manisa’nın Ülkemizde 1nci sıraya yükseldiği kiraz üretiminde, üretici, işletme, üniversite ve ilgili meslek odalarının temsilcilerinden oluşacak bir heyetle, yurt içi ve dışında yapılacak araştırmalarla; Manisa kirazının ekonomik değerinin yükseltilmesinin ve kiraz pazarı kurulmasının hedeflenen ortak çalışmaların ilk sıralarında olmasında mutabık kalınan ziyaretin sonunda;

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adnan Özten, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ayrıca belirterek, Borsa Yönetimi’ne gösterdikleri ilgi, geçmişte vermiş oldukları destekler için teşekkür etti.