• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
3.ULUSAL PAMUK ZİRVESİ?NDE PAMUK TARIMININ ÖNEMİ VE SORUNLARI ELE ALINDI
3.ULUSAL PAMUK ZİRVESİ?NDE PAMUK TARIMININ ÖNEMİ VE SORUNLARI ELE ALINDI05 Mart 2014 Çarşamba
3. Ulusal Pamuk Zirvesi "Pamuğun Türkiye için Önemi" ana teması ile 4 Mart 2014 Salı günü İzmir’de düzenlendi. Manisa Ticaret Borsası’nı temsilen Meclis Başkanı Ergun Türek, Meclis Üyesi Hüseyin Şenay ve Teknik Danışman Süleyman Yeşildağ’ın katıldığı zirvede, daha önceki toplantılarda da olduğu gibi Ülkemiz genelinde; pamuk üretimi ve pamuğa dayalı ya da pamuk üretimine zirai ilaç ve mekanizasyon gibi girdi teşkil eden sektörlerde faaliyet gösteren üretici, tüccar, sanayici ve finans kuruluşu temsilcileri ile Üniversiteler, Ekonomi Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili Uzmanları bir araya geldiler.
Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz, Konsey Genel Sekreteri Prof. Dr. H.Ünal Evcim, Ekonomi Bakanlığı Uzmanı Murat Yazıcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Uzmanı Ü.Bayram Kutlu, Ege İhracatçı Birlikleri, Bölgesinde Pamuğun üretildiği ve işlendiği Borsalar, Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası, Üretici ve İşletme Temsilcilerinin sunum ve konuşmalarıyla; Temel olarak Ülkemiz pamukçuluğunun Ülke ekonomisine katkısını arttırması, sürdürülebilir şekilde gelişmesi ve 1,5 milyon tonluk ihtiyaca karşılık ithalata yol açan mevcut üretim açığının sağlıklı sektör planlamalarıyla kapatılması, Dünya ve Türkiye Pamuk Piyasaları, Tekstil Sanayisindeki gelişmeler ve eğilimler, ilişkin politikalara esas oluşturmak üzere, sorunlar ve çözüm önerileri ile Ulusal Pamuk Konseyi’nin faaliyetleri üzerinde durulan zirvede;

Manisa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ergun Türek de ilgili konu başlıklarında Manisa ve Ege Bölgesindeki güncel durum, üretici ve piyasa beklentileri ile üretim maliyetleri ve yeniden üretimin teşviki, atıl durumdaki işleme tesisleri, verimlilik ve karlılığın yeniden tesis edilmesi konularında ihtiyaç duyulan uygulama tespitlerini katılımcılara aktardı.