• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
"HER ADIMDA; GELECEĞİMİZ İÇİN"
27 Ekim 2021 Çarşamba
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde Türkiye Genelinde başlatılan, Manisa Ticaret Borsası’nın da katkı ve organizasyonunda Manisa’da son 10 yılda geleneksel hale gelmiş olan, “İlköğretimde Ayni Eğitim Desteği Programı” 2021/2022 Eğitim Öğretim Sezonu’nda da gerçekleştirildi.
 
Sosyal sorumluluk organizasyonu olarak, Manisa Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Temsili Dağıtım Töreni’nde, İlkokul Çağındaki İhtiyaç Sahibi Öğrencilere ulaştırılmak üzere tedarik edilen 1350 Adet Bot, Şehzadeler, Yunusemre ve Saruhanlı İlçelerinde görev yapan İlkokul Müdürleri’ne teslim edildi.
 
Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ve Manisa Ticaret Borsası Meclis Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Teslim Töreni’ne, T.C. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Yunusemre Belediyesi Başkan Vekili Şule Uygur, Şehzadeler Belediyesi Başkan Vekili Atilla Efendioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Okul Müdürleri katılımlarıyla destek oldular.
 
Törenin açılış konuşmasında; Programın taşıdığı manevi değeri katılımlarıyla daha da güçlendirdikleri ve organizasyonun İhtiyaç Sahibi Öğrencilere ulaşma başarısına Yerel Yönetim Desteği sağladıkları için Törene katılan Protokole ve Okul Müdürlerine teşekkür eden Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap şunları ifade etti:
 
-“ Borsamız bilindiği üzere; Asli meslek kuruluşu faaliyetlerinin yanı sıra toplumumuzun huzur ve refahını ilgilendiren sosyal sorumluluk projelerine de her zaman büyük önem vermektedir. Eğitime destek olmak ise daha farklı bir maneviyat içerisinde gerçekleştirdiğimiz faaliyet alanlarımızdan bir tanesi. Bu kapsamda; Her yıl Manisa’nın farklı bölgelerindeki Yavrularımıza katkıda bulunmaya çalışıyoruz.
 
Malum; Pandemi koşullarında bu çalışmaya 2020 yılında ara vermek durumunda kalmıştık. Ancak eğitim süreçlerimize olan hassasiyetimiz değişmemişti. Bu dönemde önceki yıllardan farklı olarak “TOBB-Küçük  Parmaklar” Kampanyası kapsamında, Uzaktan Eğitimde İhtiyaç Sahibi Öğrencilerimize ulaştırılmak  üzere, klavyeli tablet bilgisayar temin ederek İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müze teslim ettik.
 
Yüz yüze eğitime tekrar dönülen 2021-2022 Eğitim Öğretim Sezonu’muzun başında ise Ayni Destek Programını tekrar gerçekleştirecek olmanın verdiği memnuniyetle Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimizin yine Halkımıza sorarak yapmış oldukları ihtiyaç tespitlerine göre Şehzadeler, Yunusemre ve Saruhanlı İlçelerimizde İlköğretim Okullarındaki Yavrularımıza ulaştırılmak üzere Borsamız tarafından 1350 adet kışlık bot yaptırılması kararı alındı. Kaliteden ödün verilmeden fabrika siparişi yöntemiyle gerekli tedarik yapıldı. Böylece; Geleceğimizi oluşturacak ve Ülkemizin değerlerine değer katacak olan İlkokul Çağındaki Öğrencilerimize yine bir nebze olsun katkıda bulunulması arzulandı.
 
Programımızın hemen devamında ise Değerli Okul Müdürleri’mizin, temin etmiş olduğumuz botları Bizden teslim alarak, yardım niteliğinden daha çok; motive edici bir hediye olarak ihtiyaç sahibi Yavrularımıza, ulaştırmalarını rica ediyoruz.
 
Bizler biliyoruz ki; Eğitime yatırım yapan kaybetmez. Evlatlarımızın Ülkemize, Milletimize ve Tüm İnsanlığa yararlı birer fert olması en büyük arzumuzdur. Bu inançla, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin maddi ve manevi açıdan her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz.
 
Bu vesileyle; Çocuklarımızın iyiliğini ve geleceğini gözeten Milli Eğitim Camiamıza ve ilgili Tüm Kurumlarımıza da ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; 2021-2022 Eğitim Öğretim Sezonu’nun sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde nice başarılarla geçmesini diliyorum”
 
 
Bir ülkede dayanışmanın ölçüsü ne kadar yüksek olursa o ülkenin gelişmişlik seviyesinin de o ölçüde yüksek olduğunu belirten T.C. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ise Programdaki konuşmalarında şunları belirtti:
 
- “Ne kadar dayanışma içerisinde olursak o kadar ileri gideriz. Çünkü gelişmiş ülkelere baktığımızda sivil toplum kuruluşlarının bu tip kampanyalarının çok büyük hacimler tuttuğunu görürsünüz. Bizim de bu konuda Millet olarak duyarlılığımız hat safhada. Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Kuruluşları, Odalar, Borsalar bu anlamda gerçekten çok önemli katkılar sunmaktadırlar. Bugün 1.350 çift botumuzu Çocuklarımıza ulaştırmak üzere buradayız. Borsamızın katkısının hacmi bu anlamda gerçekten çok güzel. Ben inanıyorum ki burada bu imkânlardan istifade eden Çocuklarımız da eğitim öğretimlerini iyi bir şekilde tamamlayarak kendilerinden sonra gelen nesillere aynı imkânları, aynı katkıları fazlasıyla sunacaklardır. Çalışmalarından dolayı Manisa Ticaret Borsası Yönetimi’ne ve Ekibine teşekkür ediyor, bu kampanyanın örnek olmasını temenni ediyorum”
 
Törenin sonunda İhtiyaç Sahibi Öğrencilere ulaştırılmak üzere T.C. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve Protokol Üyeleri tarafından Okul Müdürleri’ne botların teslimi gerçekleştirildi.